Boeken

In 2011 kwam het allereerste boek Zwart Bloed – In Mist Gevangen uit. Hiervoor schreef ze regelmatig met haar goede vriend Edmond Wip aan misdaadverhalen, die hun oorsprong vonden in het satirische Boek der Boeken – The Early Fax Years.

In Mist Gevangen werd in 2013 opnieuw uitgebracht. Sinds die tijd heeft Shirley-Ann meerdere vervolgdelen geschreven in deze zelfde boekenserie. Ook heeft ze aan een aantal verzamelbundels meegewerkt van het schrijvers collectief Oostland Literair.

Maar haar hart ligt toch bij de boekenserie Zwart Bloed, of eigenlijk het universum waar in de boeken zich afspelen. Want ook het korte verhaal DJINN speelt zich in deze zelfde wereld af. Namelijk Rotterdam en de muziekscene. Het is een urban fantasy. Wat inhoudt dat het in de hedendaagse moderne wereld afspeelt maar is doordrenkt met fantasie wezens.

De boeken zijn een mengeling van het bovennatuurlijke, drama, familiebanden, liefde en vriendschappen. Het is dan ook niet moeilijk je in de personages te verplaatsen, want niets menselijks is ze vreemd.