Dag 2 van de workshop

Het afleren van slechte of foute gewoontes

Donderdag 4-2-2021

Als ik donderdagavond mijn laptop openklap zie ik tot mijn grote schrik dat ik op de 2e dag al ben vergeten om op 19.00 uur deel te nemen aan de workshop. Goed gedaan, Shirley. Dat doe je goed!

Nu was ik er al achter dat het niet handig is de workshop te volgen met pubers om je heen. Ik besluit dan ook de laptop mee naar boven te nemen en de workshop vlak voor het slapen te doen. Tenslotte wordt iedere video later alsnog online gezet en kun je op een voor jou beter tijdstip de workshop alsnog volgen. Geweldig nietwaar?

Ik geef de katten een paar kattensnoepjes, hang nog even een was op en ga mijn tanden poetsen. Ik bedenk me dat ik John maar beter eerst kan appen om hem welterusten te wensen, zo kan ik me volledig focussen op de workshop. Zo bedacht en zo gedaan.

Ik was dus eigenlijk al veel te moe, want ik kom niet verder dan de meditatie. Halverwege val ik namelijk al in slaap. Als de workshop al en flink stuk gevorderd is, word ik even wakker en hoor Jay een verhaal vertellen over een Boedhist. Jammer, Jay, dit gaat hem nu niet worden. Ik sluit alles af en besluit mijn deelname te verplaatsen naar de volgende dag. Onrustig geworden omdat ik best een beetje baal van mezelf doe ik nog een meditatie van de App Meditation Moments en val gelukkig weer snel in slaap.

Vanmorgen word ik uitgerust wakker. Ik voel de neiging om de workshop maar te laten voor wat het is. Tenslotte heb ik de 2e al gemist en hou ik zo een uur per dag voor mezelf over. Ik spreek mezelf echter vermanend toe. Kom, op. Doorzetten. En wat moet je dan in je blog zetten? Dat je er toch maar vanaf zag? Dat je het hebt opgegeven? Nee, Shir, daar komen mensen niet voor terug. Ik besluit eerst mijn eigen meditaties te doen en rond af met Ontwakend Bewustzijn van de Meditation Moments App. Deze meditatie had ik nog niet eerder gedaan en zal hem helaas ook niet snel meer doen. De reden vertel ik jullie nog wel in een andere blog.

Terwijl ik heerlijk ontspannen ben, pak ik mijn telefoon om vriendlief goedemorgen te wensen. Ik zie echter ook een berichtje van iemand anders dat me onrustig maakt. Een eigenlijk simpele vraag waarvan mijn maag samentrekt en die me gelijk weer het gevoel geeft het niet goed te hebben gedaan, dus niet goed genoeg te zijn. Ik stuur een antwoord en app tevens iemand anders die hier mee te maken heeft.

Dit is wat ik dus niet wil. Ik ben met mezelf aan het werk om me juist volwaardig te voelen, een leuk leven te leiden en lol te hebben in mijn dagelijkse bezigheden. Het irriteert me. Ik vraag in gedachten om hulp. Hoe kom ik van die onrust af, van dit nare sluimerende gevoel? Ik stuur een aanvulling op mijn eerdere antwoord en vraag nog eens of dit voor me opgelost kan worden. Niet veel later gaat de telefoon. Die iemand anders laat me weten dat ik me niet druk hoef te maken en ik het los kan laten.

Dit nare gevoel heeft alles met mezelf te maken en in wezen niets met de boodschapper. Ik weet dat ik wordt gewaardeerd en ik weet ook dat ik goed ben in wat ik doe. Maar soms word ik getriggerd door iets of iemand en voel ik dat stukje onvolwaardigheid weer opvlammen. Zoals ook vanmorgen.

Ik fluister dank je wel en ga eerst mijn twee bundeltjes liefde die beneden hartstochtelijk staan te mauwen (nee, niet mijn kinderen, die slapen nog) te eten geven. Vervolgens roep ik dochterlief en besef dat ze pas vanmiddag naar school moet. Laatste dag examen.

Tijdens het douchen visualiseer ik dat de zorgen en ellende van alledag van me af spoelen. Mijn twijfels verdwijnen met mijn oude ik door het doucheputje. Niet veel later kijk ik door het slaapkamerraam naar buiten en zie dat mijn bonuskind er ook is. Gezellig! Het is één van dochterlief haar beste vriendinnen. Ik zie die meid tegenwoordig veel te weinig. We kletsen wat en dan gaat ze naar huis. Haar examen zit er al op deze week.

Ik kruip achter mijn laptop en ga ervoor zitten. Dag 2 van de workshop: Hoe leer je slechte gewoontes af?

Klik hier voor de blog over de tweede dag van de workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.