Gidsen, engelen, entiteiten

Deel 1

Zijn gidsen en/of engelen iets voor een select aantal mensen of heeft iedereen ze?

Hierover kan ik kort zijn: Iedereen heeft Gidsen.

Voordat ik je op weg help om contact te krijgen met jouw eigen Gids wil ik je meenemen langs mijn eigen zoektocht. Bijna mijn hele leven weet ik, voel ik, dat ik iemand bij me heb. Als een soort beschermengel. Ik voelde me altijd wel veilig of beschermd. Wat er ook om me heen gebeurde. Ik was of net weg, of bleef op een ander manier buiten schot. Als ik me eenzaam of verdrietig voelde was die aanwezigheid meer dan voelbaar.

In de afgelopen 25 jaar ben ik stap voor stap over een pad geleid tot waar ik nu ben. Eigenlijk mijn hele leven al, zoals ik al aangaf, maar zover hoef ik nu niet terug te gaan.

Ken je dat gevoel dat je ’toevallig’ op iets bent gestuit waarvan je denkt: dat had ik nu net nodig. Of op iets dat je nieuwsgierigheid wekte en waar je meer over wilde weten zodat je er meer informatie over ging zoeken. Vaak gebeurt dit op een moment dat je helemaal stuk zit en een verlangen creëert naar een beter leven, een gezonder lichaam, etc.

Als ik terug kijk heb ik vaak dat soort momenten gehad. In juli 1996 stuitte ik op een boek van klinisch Psycholoog Pieter Langedijk: Reïncarnatie, psychotherapie en innerlijke groei. (inmiddels is hij overleden) Het woord Reïncarnatie trok mijn aandacht en ik kocht het en las het in één adem uit. De inhoud van het boek kwam er in het kort op neer hoe je blokkades uit dit en vorige levens in het lichaam kon opruimen door te ontspannen en je lichaam van binnenuit te voelen. Omdat ik bepaalde lichamelijke klachten had die mijn functioneren ernstig belemmerden belde ik hem op en legde uit wat ik mankeerde. Na drie afspraken en meditatie en visualisatie oefeningen voor thuis waarin ik o.a. leerde me goed te ontspannen was ik een herboren mens.

Ik was fit en vol energie. Nu kan ik me niet meer herinneren of ik het boek Seth Spreekt van Jane Roberts tegelijkertijd had gekocht met het voorgaande boek of er zelfs nog voor. Maar de essentie van dit boek was iets dat mijn nieuwsgierigheid had gewekt. Een hogere intelligentie die via medium Jane Roberts informatie verstrekt die hij in duizenden jaren had vergaard.
(Via Bol: https://www.bol.com/nl/f/seth-spreekt/39907997/ ). Seth heeft tien boeken geschreven. Gulzig las ik het ene boek na het andere. Helaas heb ik nu alleen nog het Wezen van de werkelijkheid in mijn bezit.

Vervolgens las ik het boek: Jouw Persoonlijke Gids van paragnost Jan Kleijn. (ook inmiddels overleden) Ik wilde alles weten en schreef hem omdat ik wilde weten wie mijn Gids is. Ik had ook een naam, voor velen die mij kennen, niet onbekend: Dion. Jan schreef me terug en gaf aan dat de naam Dion volgens zijn Gids op het Franse Plaatjes Dijon sloeg.
Ik was lichtelijk teleurgesteld. Dijon lag in mijn beleving heel ver weg. Ik deed er daarom ook verder niets meer mee.

Toch bleef het trekken: Wie is MIJN Gids? Wie is er bij me? Ik ging in die tijd met een vriendin wel vaker naar paranormale avonden omdat het iets was dat me bleef trekken. Gidsen, entiteiten, etc. En op een dag, niet lang voordat ik weer naar zo’n avond zou gaan, probeerde ik mijn hoofd leeg te maken omdat ik de naam van mijn Gids wilde weten. Jan Kleijn had een Gids met een bijzondere exotische naam. Ik heb het boek echter niet meer, en kan me die naam ook niet meer herinneren, maar het deed mij verlangen naar meer weten over wie er bij mij was.

Het lukte me om mijn hoofd leeg te maken. Maar tot mijn grote teleurstelling schoot alleen de oer Hollandse naam Thijs door mijn hoofd. Thijs? Ik gaf het op.

Met mijn vriendin ging ik naar een avond waar een paragnoste (ik weet alleen haar achternaam nog: Thompson) zou vertellen wie er naast je stond. Mijn vriendin en ik hingen een beetje tegen elkaar aan toen de vrouw zei dat ze bij één van ons moest wezen. Een vrouwelijke entiteit Margaretha was aanwezig. Het zei ons helemaal niets. Ze moest zich vergissen. Thompson vertelde heel veel. Ook over de creativiteit van de man die bij Margaretha was. Ze voorspelde ook dat ik een soort stamboom zou schilderen en dat er een grove fout in zou zitten, maar dat het niemand zou opvallen. Lang verhaal kort: Op de terugweg viel het kwartje. Margaretha was tante Gré of Greet, de tweede vrouw van mijn opa. Je raadt het misschien al: zijn naam was Thijs.

BAM! Die kwam binnen. Ik moest dit aan mijn moeder vertellen. Ze wilde er echter niets van weten. Ik kende mijn opa amper en wat moest bij bij mij? Mijn moeder geloofde me pas maanden of misschien zelfs meer dan een jaar later toen ik met haar naar een andere paranormale avond ging. Leo, die de avond leidde, vertelde me over de entiteit die mij me was en begon te vertellen over diens huis. Natuurlijk wist ik niet of dit klopte. Toen was ik nog niet eens geboren. Maar mijn moeder reageerde. Hij beschreef háár ouderlijk huis!

Nu is een entiteit geen Gids. Entiteiten zijn overleden personen die tijdelijk bij je blijven om je door een bepaald stuk in je leven te helpen. Daar kwam ik achter toen ik ’s avonds wakker schoot en een jonge man met blonde krullen door mijn slaapkamer zag lopen. Ik schrok me kapot. Mijn hart klapte zowat uit mijn borstkas.
Niet lang na dit incident vertelde een vrouw me dat er iemand naast me stond. Een blonde jongeman, krullend haar. Ik kende hem uit een vorig leven. Hij was mijn gids, beschermengel.

Inmiddels weet ik welk leven. Het was een leven op een landgoed in Frankrijk. (Dijon?) Hij was een van stalknecht, ik was getrouwd. Het was een verknipt leven, waar ik nu, in dit leven, veel mooie dingen uit terug heb gekregen. Maar dat is misschien een verhaal voor een andere keer.

Ik heb in de loop der jaren meerdere gidsen erbij gekregen tijdens cursussen en workshops; waaronder meditatie en magnetiseergidsen. Ook kreeg ik een oeroude Gids van zeker 15.000 jaar oud. Ik was superblij! Hoe gaaf is dat? Hij liet me een leven zien waarin hij werkte als smid. Hij was groot en gespierd en had lang donker haar. Ik leerde hoe ik kon “praten” met overledenen en ga zo maar door. Totdat er iets gebeurde waarbij ik me volledig afwendde van het spirituele. Er waren dingen gebeurd die me zo hadden geraakt, teleurgesteld, dat ik er niets meer mee te maken wilde hebben. Ik liet alles los en sloot me af.

Deze periode heeft zeker 7 of 8 jaar geduurd. Gedurende die tijd was ik me wel bewust van “mijn smid”. Hij was er altijd. Rechts voor me. Geduldig wachtend. Niet oordelend. Hij was er gewoon.

In 2018 gebeurde er iets waardoor ik mijn leven weer drastisch omgooide. Ik moest wel. Zo kon ik niet verder. Met dat intense verlangen naar een beter leven en een gezond lichaam werden mij begin 2019 dingen “aangereikt” die mij stap voor stap leidden naar hulpmiddelen, inzichten en oplossingen.

Ik kan wel zeggen dat ik nu al gelukkiger ben en me beter voel dan ik me in de overige 50 jaar van mijn leven heb gevoeld. En dat omdat ik heb geleerd te luisteren naar mijn Gidsen, die me stap voor stap laten zien welke route ik het beste kan nemen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.