ConcertenGenietenLive muziekMuziekZegeningen

Heerlijke herinneringen

Live muziek, je kunt er niet jong genoeg mee beginnen

Grappig hoe dat werkt. Ik zit vol vuur te schrijven voor deel vijf van Zwart Bloed met muziek aan. Het gaat goed tot Smalltown Nobodies door de speakers galmt. Herinneringen nemen alles over. Ik post een clip met wat herinneringen op facebook en belandt vervolgens in oude foto albums.

Ik zie mijn dochter, inmiddels bijna 15, als een jong moppie van 7 jaar voor het podium tijdens een optreden van Smalltown Nobodies. Mijn hart zwelt op. Als ik door de foto’s blader en terugdenk, voel ik alleen maar liefde en dankbaarheid. Dit was echter niet haar eerste optreden, dat was Hangover Hero tijdens Metropolis Rotterdam op 6 jarige leeftijd. Sinds dat moment wilde ze meer.

Vanaf dat moment ging ze dan ook vaker mee naar concerten. Ik ben blij dat ze op zo’n jonge leeftijd al kon genieten van live muziek. Ik zocht de evenementen erop uit. Geen wilde moshpitten en lompe muziekfans die haar onder de voet zouden kunnen lopen. Ze vindt het nog steeds geweldig en krijgt ook bij ieder concert een bandshirt. Haar kast puilt inmiddels uit.

CREWshirt Trailerpop 2014

Ook kreeg ik handtekeningen mee voor haar verzameling. Zo schreef Floor Jansen in 2013 een liefdevol briefje aan Savannah, en Johan, een oude vriend die ik nog ken uit de Blokhut tijd, kwam haar een paar keer een plectrum brengen als hij werkte tijdens KISS concerten.

Onderstaande foto’s zijn de handtekeningen van de leden van de Duitse band Van Canto:

2014
2015

In 2016 ging ze eindelijk mee naar VC. Omringd door vrienden en bekenden kon ze genieten van een geweldig optreden.

Sixx-AM in Tivoli was ook zo’n gedenkwaardig optreden. Gitaris DJ Ashba klimt naar boven, geeft een gitaarsolo en klimt vervolgens naar Savan om haar een plectrum te geven.

Ze is groot fan van Alice Cooper. Ik ben dan ook erg dankbaar voor de connecties die we hebben in de VS. Zo kwam ze aan deze handtekening:

De legendarische Alice Cooper

Helaas niet overal ontmoetingen en/of handtekeningen, maar dat neemt niet weg dat we altijd genieten van live muziek. Het laatste grote concert was van Sabaton begin dit jaar in AFAS Amsterdam.

Voor nu is er even een rem op live concerten gezet vanwege Corona. Maar ik hoop in de nabije toekomst toch echt nog veel van dit soort herinneringen te mogen maken. Er is namelijk niets mooiers dan dit:

KISS 2017 AHOY Rotterdam

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.