Iedere dag een nieuw begin

Iedere dag is een nieuw begin. Iedere dag heb je de mogelijkheid om een nieuw momentum te starten. Kijk ik vandaag naar de dingen die mis kunnen gaan of zijn gegaan, of kies ik ervoor om naar de dingen te kijken die me blij maken?

Iedere dag heb je opnieuw de keus. Ieder moment van de dag eigenlijk. Maar de ochtend is het beste tijdstip. Als je net wakker wordt en je nog geen nieuws hebt gelezen, facebook nog niet hebt geopend, en ga zo maar door…

Terwijl je in je bed ligt, denk aan de dingen waar je dankbaar voor bent. In mijn vorige blog had ik het al over momentum. Dit is een mooi moment om te mijmeren over je mooie huis, je leuke baan, je prachtige kind, de liefde van je leven die naast je ligt te knorren en ga zo maar door. Laat je een paar minuten overspoelen met dat heerlijke gevoel en stap dan pas je bed uit.

Als je dit iedere dag doet, ga je merken dat er een verschuiving komt in je dagelijkse ervaringen. Meer en meer leuke dingen dienen zich aan. Je hoort je favoriete nummer op de radio, je hebt een leuke ontmoeting tijdens het boodschappen en ga zo maar door. Als je bereid bent naar de leuke en mooie dingen te kijken, zul je meer en meer van dit soort dingen aantrekken. Zo werkt het nu eenmaal.

Probeer het eens een week en kijk dan wat je ervaringen zijn. Ik beloof je nu al dat het een verlangen in je wakker maakt naar meer. Dat wil niet zeggen dat je geen negatieve ervaringen zult hebben, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar je zult merken, dat als je er bewust voor kiest om je goed te voelen, die vervelende dingen sneller weer verdwijnen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.