Op dit moment loopt mijn hoofd alweer over met allerlei beelden en verhalen. Het lukt me alleen nog niet om deze te vertalen in woorden. Ik vertrouw erop dat dit ieder moment weer zal gebeuren. Ik “zie” dingen gebeuren. En dan heb ik het over wat er met mijn personages gebeurt, waar ze mee bezig zijn, maar als ik wil gaan schrijven, is het ehhhhhhh… gevolgd door Argghhh!!

Vraag me hoe het met Lotte zal gaan, dan kan ik in grote lijnen vertellen wat ik denk dat er gaat gebeuren. Met vuur en passie. Maar zoals zo vaak heb ik een paar rode draden lopen, maar is de uitkomst heel anders dan ik van te voren had bedacht. Op het moment dat ik schrijf, ontvouwt het verhaal zich vanzelf.

Ik wilde een “good” feeling verhaal schrijven met een goed einde. Een happy end, waarbij je met een warm gevoel het boek zou dichtslaan. Totdat Dion de Winter het verhaal binnenstapte… Ik kon er niets aan doen. Hij nam het over, en vervolgens mijn andere personages. Ieder deed zijn eigen ding, vanuit zijn eigen motivatie en overtuigingen.

Het was ( en is!!) leuk om in de huid van je personages te kruipen en vervolgens vanuit hun belevingswereld beslissingen te nemen en te ervaren hoe die uitpakken.

Momenteel liggen er drie halve verhalen klaar en de eerste hoofdstukken van deel vijf. Nu heb ik het gevoel van moeten al losgelaten. Ik weet dat jullie op het vijfde deel zitten te wachten, en dat gaat zeker komen. Maar soms is het even prettiger om verder te gaan met het herschrijven van deel 1, zo heb ik gelijk de basis weer goed in mijn hoofd.

Er werd al gevraagd of men dan weer helemaal opnieuw moest beginnen met lezen. Het antwoord is nee. Het verhaal is hetzelfde, maar dan beter, donkerder, scherper, diepgaander.

Wat deel vijf betreft:
Anne ligt nog steeds knok out. Voor de argeloze toeschouwer… want haar bewustzijn is wel wakker. Er gebeurt van alles. En blijft Demons Lair open, of gooien ze de handdoek in de ring? Hoe gaat het verder met Lotte? Ze worstelt in ieder geval met haar nieuwe identiteit. En met Diego, Marcus, Jackie, Martin, etc?

Ik hou van mijn personages. Allemaal. En het zijn er nogal wat. Op mijn oude website had ik alle personages staan. Dat ga ik op deze site weer doen. Zie het als een soort naslagwerk. Ook zal ik de stambomen online zetten die zijn uitgewerkt en plattegronden van Demons Lair en Lakei.

Dit komt allemaal op de website http://zwart-bloed.nl te staan. Op dit moment kun je er al aardig ronddwalen. Het liefst wil ik het visueel nog beter uitwerken. Dat je door een deur moet, wil je de zaal betreden, etc. Als een virtuele tocht door Demons Lair, waarbij je dingen kan aanklikken als je iets wil lezen of bekijken. Dat zou toch supergaaf zijn?

Wil je nu al een kijkje nemen of wat achtergrond informatie hebben? Ga dan naar de filmzaal: https://www.zwart-bloed.nl/video/ met foto’s en clips aangevuld met achtergrond informatie. In het muziekcafé vind je rock en metal, bij evenementen kun je terugblikken op boekpresentaties, en ga zo maar door. De beste weergave krijg je op je PC, maar op je mobiele telefoon is het ook goed te zien.

Inspiratie genoeg dus. Op zoveel vlakken. Ik voel me soms net een octopus met te weinig armen en tijd. Soms schrijf ik aan mijn boeken, soms een blog, soms ben ik aan het tekenen of schilderen, dan bouw ik weer verder aan mijn websites. Maar het is best veel en moet alleen even goed uitgewerkt worden. Voor nu kun je in ieder geval de wereld van Anne en Dion en al die anderen digitaal binnenstappen.

Veel lees en kijkplezier!

Stap in de wereld van …