Jay Shetty’s 2021 Reset – 4

New Habits for a New Time – Live Workshop

Dag 4

OP deze dag behandelt Jay Shetty twee hardnekkige gewoontes die een upgrade kunnen gebruiken: Hoe we omgaan met tijd en geld zijn krachtige gewoontes die we volgens hem zouden moeten opwaarderen.

Hij noemt vier speerpunten mbt tijd: Hoe gebruiken we tijd? Hoe spenderen we tijd, hoe verspillen we tijd en hoeveel tijd investeren we in onszelf?

Hij stelt twee vragen:

  1. Wat doen we met onze tijd?
  2. Wat doen we met ons geld?

Vervolgens geeft hij een uitleg over de uitslagen van een onderzoek dat ooit op MSN is gepubliceerd. Het komt er op neer dat we teveel tijd verspillen aan nutteloze zaken en te weinig investeren in onszelf. Hij adviseert om een dagelijks een schema te maken en hierin ook je maaltijden, je slaap, meditaties, etc op te nemen. Hij geeft aan dat omdat de meeste dagen geen schema bijhouden ze de belangrijkste zaken dreigen te vergeten. ME-Time. Eer en waardeer de tijd die je voor jezelf wil inruimen.

Vervolgens noemt hij een aantal zaken waaraan we geld verspillen en waarin hij veel in investeert. Hij stuurt aan investeren in coaching. Hij laat zich coachen op veel vlakken. Ik denk gelijk aan de boeken die ik de afgelopen twee jaar heb aangeschaft en de honderden uren workshops die ik heb gevolgd via Youtube van mijn favoriete leraren en via Abraham Hicks Now.

Wat me in eerste instantie irriteert is dat hij in mijn beleving best lang door blijft gaan over de mogelijkheid om je aan te sluiten bij zijn Genius Community waar je je wekelijks door hem kan laten coachen. De eerste maand zijn de kosten € 15,00 en vervolgens weer hoe fijn het is en ga zo maar door.

Vriendlief komt beneden en ik steek gelijk van wal. Ik ben er wel klaar mee, zeg ik. Ik snap dat Jay ook geld moet verdienen. Sterker nog, ik sta er volledig achter. Maar het werd zo nadrukkelijk en lang belicht en toegelicht dat ik een weerstand in mezelf voelde opbouwen. Gelukkig is John heel goed in het reflecteren van mijn gedachten en gevoelens. Ik kan mijn gedachten bij hem uiten en hij haalt de angel eruit.

Natuurlijk ben ik er een groot voorstander van dat mensen geld mogen verdienen aan het coachen van anderen. Is dat niet iets wat ik stiekem zelf ook ambieer? Mensen helpen hun lichaam te helen, passie te vinden en hun fijnste mooiste leven te leiden vanuit mijn eigen ervaringen.

Jay geeft aan dat je zonder coaching geen richting aan je leven kunt geven. Als je niet volhoudt, je geen momentum kunt opbouwen en zonder community geen plezier kunt hebben. Ik ben het met hem eens, maar toch niet helemaal.

Op het moment dat je je leven wilt veranderen, en je hebt een duidelijk besluit genomen voor jezelf, dan ben je al een ander pad ingeslagen. Mijn persoonlijke ervaring is dat toen ik besloot me NIET over te geven aan de prognose van de behandelend arts, er al zaken en personen op mijn pad kwamen die mij verder konden helpen.

John laat me net ook inzien dat ik eigenlijk al veel van wat Jay Shetty vertelt weet en dat ik op de juiste weg ben. Ik besluit dit blog te gaan schrijven omdat ik me er niet meer toe kan brengen het laatste kwartier te kijken. Maar dat is puur persoonlijk! Ik weet zeker dat heel veel mensen baat hebben bij zijn lessen, maar ik doe het liever op mijn eigen manier. Ik zoek geen community. Ik had afgelopen twee jaar juist het meeste baat bij stilte en het in mijn eentje ontdekken waar ik me goed bij voel.

Nog even over coaching…

Ik ben een spons en zeer leergierig. In de afgelopen twee jaar heb ik al een flink aantal leermeesters in mijn leven verwelkomd en kijk, lees en luister naar hen omdat zij mij informeren over zaken die MIJ aanspreken, die mij verder helpen mijn persoonlijke doel te bereiken. Mijn laatste aanwinsten zijn een boek en mediatie app van Michael Pilarzyck; Master your Mindset; Leef je mooiste leven. Michael is oade mede oprichter van Radio 538 en gaf tot Corona ook workshops en lezingen.

En zo is het voor iedereen. Wat mij helpt en enthousiast maakt kan lijnrecht staan op wat jou aanspreekt. En zo hoort het ook. Ik ben Jay Shetty dan ook dankbaar voor de inzichten van de afgelopen dagen en ga proberen de laatste dag van de workshop ook te toen.

Ik zal een lijst maken van leermeesters, hun boeken, etc die mij hebben geholpen de nodige inzichten te verkrijgen, misschien heb jij er ook wat aan. Of misschien heb je zelf nog wat aanvullingen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.