Jay Shetty’s 2021 Reset – 1

New Habits for a New Time – Live Workshop

Dag 1 van 5

Vandaag was het zover. Ik deed voor het eerst mee met een Live Online wereldwijde Workshop! In een opwelling had ik mezelf opgegeven. Ik zag de oproep op Facebook en schreef me in. Nu doe ik de laatste tijd wel vaker dingen in een opwelling, wat ik voorheen trouwens nooit deed. Voorheen moest er altijd eerst uren, zo niet dagen, over nagedacht worden, voordat ik het uiteindelijk alsnog zou verwerpen. Ik zag altijd wel beren op de weg, of gaf iemand me, lief bedoeld, advies om het maar niet te doen.

Tegenwoordig luister ik voornamelijk alleen nog naar mezelf. Wat wil ik? Wat vind ik leuk, en ga zo maar door. Sterker nog, ik geef steeds meer gehoor aan impulsen. En dan wel alleen als ik me goed voel. Vanaf ‘my high flying disc’. Ik heb geleerd om geen beslissingen te nemen met een onweerswolk in mijn buik. Maar als ik me goed voel is het alsof het universum me een duwtje geeft, kijk eens… doe nou maar… dit vindt je leuk…

Terug naar Jay Shetty:

Ik volg deze voormalige monnik met zijn vriendelijke gezicht al een paar jaar via zijn video posts en wijsheden op Facebook en Instagram. Ik hou van zijn wijsheden en hij heeft naar mijn mening ook nog eens een prettige stem om naar te luisteren.

Vandeweek kreeg ik dus ineens de kans om GRATIS een live workshop te volgen. Nu ben ik best bereid te betalen, maar ik heb geen creditcard. En die heb je vaak wel nodig voor events en workshops over de grens. Dit was iemand die ik erg waardeerde en ik kon meedoen aan zijn workshop! Ik checkte de tijd en die was perfect: 19.00 uur – 20.00 uur, waarvan dag 1 op woensdagavond.

Ik schreef me in, kreeg een link voor het werkboek en het verzoek me aan te melden voor de facebookgroep. Geen ‘we willen alles van je weten’ vragenlijsten. Dat was simpel.

Om 18.50 vanavond werkte ik nog snel mijn avondeten naar binnen omdat ik erg laat uit mijn werk was, en mijn dochter ook nog even had geholpen met haar schoolwerk, maar om een paar minuten voor zeven uur zat ik er klaar voor. Ik was benieuwd naar wat er zou volgen. Duizenden mensen hadden zich aangemeld zag ik. Hoeveel duizend hoorde ik later pas.

Klokslag 19.00 uur Nederlandse tijd begon de live workshop. BAM! Die kwam binnen. Waarom word ik altijd zo emotioneel? Het overweldigde me gewoon. Terwijl de tranen over mijn wangen stroomden luisterde ik hoe hij iedereen verwelkomde en zijn inleiding begon. Online met 23.000 andere mensen van over de hele wereld. Iedereen hing aan zijn lippen. Ik ook. Wat voorheen ver van mijn bed leek, kwam nu gewoon mijn huiskamer binnen. Lang leven het internet!

Vervolgens deed hij een begeleidende meditatie. Dat vind ik altijd heerlijk om te doen. In die meditatie kregen wel al drie intenties mee:

  1. Ik ben precies waar ik nu moet zijn
  2. IK ben er klaar voor om te leren, te groeien en te helen
  3. Ik loop niet achter en ik loop niet vooruit op zaken

Het zijn intenties waar ik me de laatste maanden al intensief mee bezig heb gehouden. Het is fijn om die nu nog eens te versterken. Het sleutelwoord was gewoontes (habits) How to build a habit? Ik denk dat ik dat best mag vertalen naar: hoe leer je jezelf een gewoonte aan. De opzet is om te leren investeren in gewoontes. Welke gewoonte wil je aanleren?

En waar ik me steeds meer van bewust ben is dat je hier geen fouten kan maken. Je wordt hier niet op beoordeeld. Het is voor iedereen persoonlijk.

Allereerst vraagt hij om een gewoonte te kiezen die je jezelf wilt aanleren. Hij geeft wat voorbeelden uit zijn persoonlijke ervaring / leven. Vervolgens legt hij uit dat er 6 vragen zijn die je helpen met deze gewoontes aan te leren:

Waarom?
Wat?
Hoe?
Waar?
Wanneer?
En Wie?

Vervolgens neemt hij je stap voor stap mee door de vragen. Hoe stel je ze en hoe diep ga je met je antwoorden. Al met al een leerzame avond. Het was een aanvulling op de boeken van oa Michael Pilarzyck. Dus precies in mijn straatje.

Ik merk dat veel inspirerende mensen uiteindelijk allemaal dingen zeggen die op het zelfde neer komen, ze zeggen het alleen net weer op een andere manier. Ik word hier blij van! Binnenkort zal ik daar zeker meer over vertellen.

En morgen ben ik er natuurlijk weer bij!

Zou jij die workshop ook willen volgen, dan kan dat nog steeds. Meld je aan via Facebook: https://www.facebook.com/JayShettyIW en volg de aanwijzingen. De workshop van vandaag kun je dan terugzien als je de link hebt gekregen voor de facebookgroep.

Als je wel wil meedoen, maar de tijd komt niet uit? Dat maakt ook niet uit. Dan kijk je gewoon als het jou uitkomt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.