Jouw persoonlijke gids

Hoe kom je erachter wie er bij je is? Welke entiteiten komen er weleens bij jou een kijkje nemen? Want weet dat we allemaal zijn omgeven met de aanwezigheid van overleden dierbaren.

Mijn dochter van 15 heeft bijvoorbeeld sinds kort contact met haar overleden opa. Net als mijn zoon jaren eerder zijn andere opa al een tijd lang om zich heen zag. Hij wist bijvoorbeeld ook dat hij was overleden voordat wij het kwamen vertellen. Ik kwam hier pas achter nadat hij jarenlang worstelde met de vraag of hij misschien gek was geworden. Tenslotte had ik mijzelf hier vanaf gewend en praatte er nooit over.

Eigenlijk is het een stuk eenvoudiger en minder eng dan je zou denken. Al begint het vaak op een manier die je aan griezelfilms doet denken: De kat blijft staren naar een bepaalde plek in de hoek van de kamer, de hond blaft tegen iets onzichtbaars of de baby / peuter binnen het gezin heeft gesprekken met een onzichtbaar iemand.

Als je regelmatig mediteert weet je hoe je je hoofd kan leegmaken, het denken dat ons iedere seconde lijkt te beheersen kan stopzetten. Toch hoeft dat niet om contact te kunnen krijgen. Mijn dochter kan nu de rust nog niet vinden om te mediteren en bewust haar hoofd leegmaken. Ik gaf haar daarom het volgende advies:

Je stelt jezelf de vraag, wie is er bij me. Vervolgens laat je het los en focust je op iets anders. Iets dat niets met je vraag te maken heeft. Dan zul je op een gegeven moment merken dat er een gedachte te binnen schiet die niets met dat moment te maken heeft.

Bij dochterlief bleef er bijna gelijk één gedachte continue door haar hoofd heen tollen. Het was geen naam, maar een woord dat haar aan die persoon deed denken. Ze zei wat het was, en ik antwoordde: dan weet je genoeg. Ze begon te huilen. Niet van verdriet, maar het moment was even te overweldigend. Ze had haar bevestiging gekregen.

Voor contact met je Gids is het toch wel handig als je je hoofd kan leegmaken. Ik ga je nu niet vervelen met hoe ik tot dit punt ben gekomen, want ik snap dat je staat te popelen om het zelf te gaan proberen.

Stap 1: Voorbereiding

Zorg voor een makkelijke comfortabele plek, zoals een makkelijke stoel of ga liggen op je bed in een houding die je vol kan houden. (Ik kan bijvoorbeeld niet plat op mijn rug liggen.) Zorg voor warmte en comfort in een rustige omgeving. En zorg dat je niet gestoord kan worden. Doe je ogen dicht om de wereld buiten te sluiten. Zeg hardop, of als je dit raar vind, in gedachten: Ik wil weten wie mijn gids is. Nu heb je dit van te voren in gedachten of tegen vrienden (of online) waarschijnlijk al meerdere malen opgemerkt dat je dit wil weten. Maar het is goed om van te voren je intentie duidelijk te maken.

2. Ontspan!

Je wilt dit zo graag dat je wellicht met kloppend hart zit te wachten op wat komen gaat. Niet echt handig, want zo werk je jezelf alleen maar tegen. Probeer te ontspannen. Focus op een neutraal geluid in de ruimte zoals het tikken van de klok, het zachte zoemen van de koelkast of een airconditioning. Adem rustig in en uit. Je gedachten zullen waarschijnlijk meerdere malen afdwalen naar dingen die te maken hebben met je dagelijkse leven. Laat ze los en focus opnieuw op je ademhaling en dat neutrale geluid.

3. Meditatie = focus

Terwijl je je focust op dat neutrale geluid verdwijnt de omgeving naar de achtergrond. Je zult merken dat je op een gegeven moment je lichaam niet meer kan voelen. Of dat er ineens een filmpje afspeelt. Het lijkt misschien alsof je even weg bent, voor een paar seconden in slaap bent gevallen. Het kan allemaal. Ik vind het heerlijk als mijn lichaam zo ontspannen is dat ik de energie door mijn lichaam voel gaan. Het is net als Pieter Langedijk me leerde mijn lichaam van binnenuit te voelen.

Verwacht niet gelijk alle antwoorden. Verwacht niet gelijk contact te hebben. Geniet van het ontspannen gevoel. Je zult merken dat je als je dit vaker doet dingen krijgt aan gereikt.

Geniet van het proces. Ongeduld zal het alleen maar blokkeren.

Mijn eigen ervaring:

Ik zat in het boek Wet van Aantrekking van Esther en Jerry Hicks te lezen en ze vertelden hierin over de aanloop naar hun kennismaking met Abraham. Een andere entiteit had hen verteld te gaan mediteren en dat hun vragen beantwoord zouden worden. Ook de vraag wie Esthers spirituele gids zou zijn.

Ik dacht dit wil ik ook! Ik sprak de intentie in mijn hoofd uit, of de wens, dat ik graag wilde weten hoe mijn gids heet. Ik weet nl al heel lang wie ik om me heen heb (hoe ze eruit zien dan) maar had geen namen.

Ik stelde de vraag vlak voordat ik wilde gaan slapen. Nog niet eens zo lang geleden. Ik ging vervolgens nog even mediteren. Ik voelde me na een tijdje heerlijk ontspannen en draaide me om, of wilde me om draaien, dat weet ik niet eens meer, en er schiet “naam is David” door mijn hoofd. Niet als een gedachte, maar als iets dat binnen komt. Het was ook erg vluchtig. Niet als een gedachte die in je hoofd verankerd zit. Op dat moment besefte ik: dit is waar ik net om vroeg.

De volgende ochtend las ik weer verder na een ochtendmeditatie en toen “dacht” ik: ik ga opzoeken wat die naam betekent…

Ik ging online en kreeg dit:

David is een jongensnaam van Hebreeuwse oorsprong met als betekenis ‘de geliefde, lieveling, vriend’

Nu ik deze omschrijving lees, valt alles op zijn plek. Waarom juist de naam David is gekozen.

Naschrift: 17-11-2022

Ik denk dat in mijn geval David niet staat voor een groep, maar voor mijn individuele gids, beschermengel, etc. Nu een paar maanden later weet ik ook dat de lichtwezens die bij mij zijn en begeleiden van Andromeda komen. Mijn toekomstige zelf maakt deel uit van deze groep. (raar? Ja, misschien wel. Maar ook super leuk!) Mijnblonde beschermengel ken ik uit meerdere levens. Een daarvan kan ik me zeer goed herinneren… Daarover meer in de blog Astraal Reizen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.