Spin-off Zwart Bloed serie!

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de eerste 5100 woorden van een nieuwe spin-off van Zwart Bloed staan op ‘papier’. Ik zeg opzettelijk nieuwe spin-off, want Djinn speelt zich namelijk ook in ditzelfde universum af als de Urban Fantasy reeks. De oplettende lezer zal vast wel een aantal personages hebben herkend.

Er zaten twee nieuwe verhalen van Djinn in de pen, maar door een beetje domme actie van mij zijn beide verhalen voorgoed van mijn PC verdwenen. Ik had ze niet goed gearchiveerd. Jammer, maar het geeft me wel de gelegenheid om met een nog beter verhaal te komen.

De nieuwe spin-off waar ik het hierboven over heb, gunt de lezer een ruimere blik in het leven en achtergrond van één van de personages. Ook zijn er plannen om meer met dit verhaal te doen dan alleen een boek. Dit plan moet echter nog wat meer vorm krijgen, daarom kan ik er nog niet zoveel over zeggen.

Ja, leuk zeg, hoor ik je denken. Je hebt het over al die spin-offs, maar waar blijft deel 5? Een hele goede vraag. Echt! Ik vraag het me zelf ook vaak genoeg af.

Het verhaal zit wel in mijn hoofd, maar om het in woorden om te zetten gaat nog steeds langzamer dan een paar jaar terug, toen ik dagenlang kon schrijven en schrappen zonder te stoppen. Sinds mijn opname in het ziekenhuis vlak voor de presentatie van deel 4, heeft mijn inspiratie echter een aardige opdonder gehad, een zogenaamd schrijvers-blok. Alle goed bedoelde adviezen ten spijt, (spreek het in, je moet blijven schrijven, etc) heb ik nog maar 16.000 woorden aan dit deel kunnen schrijven.

Deel 5 komt er wel, maar waarschijnlijk niet in 2021, ook al was dat wel mijn intentie. Ik ga nu mee met waar mijn inspiratie me brengt. Dus eerst maar die leuke en spannende uitstapjes naar andere, verwante, projecten voordat deel 5 zich mag manifesteren.

Stap in de wereld van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.