FilmsFunLive muziekMusicalsMuziekPopulair

The Phantom of the Opera

Ik groeide op met West Side Story, The Sound of Music, maar ook Cat Ballou en The Rock & Roll Wolf. Ik denk dat mijn liefde voor musicals hier voedingsbodem heeft gekregen. Ik ben ook gek op rock opera’s. Denk hierbij aan Streets van Savatage en Into the Electric Castle. En als ik zoiets dan ook nog live kan bijwonen ben ik op dat moment het gelukkigste mens op aarde.

Een van mijn favoriete musicals aller tijden is toch wel The Phantom of the Opera. Kort door de bocht: Een liefdesverhaal. Beauty & The Beast, alleen met een ietwat minder gelukkig einde. Maar wat is het mooi! Wat een prachtige creatie!

Ik heb nu twee verschillende versies gezien. Helaas nooit live. Maar ik heb genoten. Van het verhaal, van de muziek. Vet kippenvel en zelfs tranen in mijn ogen bij sommige passages.

De eerste versie van de musical was de film met Gerard Butler.

Ik denk dat ik deze film wel tien keer heb gezien. Ken je dat, dat iets je zo in vervoering brengt dat je het tot diep in je binnenste kan voelen? Pffff.. Zo waanzinnig mooi! Ik hou ervan.

En dan de theaterversie…
In deze roerige tijden heeft de grote musical maker Andrew Lloyd Webber besloten iedere vrijdag een van zijn musicals online uit te zenden via The Show Must Go On op You Tube. Vorige week werden we al getrakteerd op Jesus Christ Superstar met een fantastisch optreden van Tim Minchin.

En sinds gisteravond staat de kaskraker The Phantom of The Opera online. Let op! Hij is nog maar tot morgenavond te bekijken. Maar ik kan het je echt aanraden hier vandaag of morgen tijd voor te maken.

Ik kan roepen hoe geweldig het is en dat je zou moeten kijken, maar als je geen liefhebber bent, heeft dat totaal geen zin. Maar als je wel een liefhebber bent, heb je hem misschien zelfs al gezien. Zo niet? DOEN!!! Je hebt de tijd tot morgenavond. Wij hebben hem gisteren zitten kijken samen met 237.000 andere kijkers. En terwijl ik dit schrijf hebben er al meer dan 4 miljoen mensen gekeken. WAUW!

Hier de link naar de trailer:

https://youtu.be/C90eHuBPhS8

En als je de link zoekt voor de musical:

https://youtu.be/nINQjT7Zr9w

Het einde was ook fantastisch. Ik moest na het kijken gewoon weer tot mezelf komen. En ik zit nu nog in hogere sferen. Gewoon een grote aanrader dus!

Veel plezier met kijken!

Liefs Shirley

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.