De komst van Dion de Winter

Zware onweersbuien teisteren Rotterdam. Het is de aankondiging van iets verschrikkelijks. Niemand is voorbereid op het grootste gevaar ooit.

De boekenserie Zwart Bloed sleept je met een sneltreinvaart mee door het leven van Anne Sommer en haar familie. Alles lijkt normaal totdat Anne een uitnodiging krijgt. Ondanks alle twijfels gaat ze toch naar de afspraak. Vanaf dat moment staat heel haar leven op zijn kop.

En niet alleen dat van haar, ook van de mensen van wie ze houdt. Niemand blijft gespaard.

Teaser

God leek de Rotterdamse havenstad een zondvloed aan te willen doen. Omdat het water in de Rotterdamse haven herhaaldelijk buiten zijn oevers trad, liepen de straten aan de Boompjes en de Maasboulevard de laatste tijd geregeld onder water. Kleine uitlopers van de rivier, waaronder het Boerengat en Buizengat, nog geen blok verder, waren ook al een paar keer buiten hun oevers getreden. Dit was nog nooit gebeurd. Ondernemers moesten noodgedwongen hun zaak sluiten. Dit gebied was alleen nog toegankelijk voor bewoners. Mensen trokken echter zelf weg omdat in hun woningen de situatie onleefbaar waren geworden. Het vocht dat de muren introk zorgde ervoor dat er een rijke variëteit aan schadelijke schimmels kon groeien. De mensen in flats en bovenwoningen waren het zat door het kniehoge water te moeten waden om bij de trap in het portiek te komen.    
   In alle andere wijken van Rotterdam was het ook een complete chaos. De stad werd namelijk al weken geteisterd door hevige onweersbuien die gepaard gingen met vernietigende blikseminslagen. De wind, die geregeld aanzwol tot orkaankracht, rukte vele bomen met wortel en al uit de grond alsof het niets was. De gemeentereinigingsdienst had moeite de wegen vrij te houden van al deze bomen en afgerukte takken. De giften van moeder natuur waren nog niet weggeruimd of men kon weer opnieuw beginnen. Het noodweer zorgde zelfs dat complete daken werden afgerukt of dat dakpannen als projectielen door de lucht werden geslingerd hierbij schade aanrichtend aan voertuigen en ramen van kantoren en woningen. Er werd ook aangeraden niet naar buiten te gaan als het niet nodig was. Er werd dan ook een weeralarm afgegeven: Code rood.
   Op straat werd door meerdere onheilsprofeten geroepen dat het einde nabij was. Er werd gesproken over de toorn van God. Armageddon. De dag des Oordeels. Ongelovigen werden opgeroepen zich zo snel mogelijk te bekeren voordat het te laat was. Maar de rest van Nederland had echter weinig te lijden van het noodweer. Het leek zich puur rond de havenstad  te concentreren.      

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.