Multi Dimensionale Kinesiologie

Multi Dimensionale Kinesiologie

Kinesiologie

Kinesiologie is een  geneeswijze waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam centraal staat en wordt gestimuleerd. Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer‘. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Spiertesten zijn het bekendste onderdeel uit dit vakgebied.

Binnen de toegepaste Kinesiologie gaat men er vanuit dat het lichaam in staat is zichzelf te genezen. Daar is echter wel een goede energiebalans voor nodig. Wat een kinesiologietherapeut dus eigenlijk doet is blokkades in de energiebalans opsporen en deze verhelpen. Hierdoor kan het zelfgenezende vermogen van het lichaam weer zijn werk gaan doen. Iemands energiehuishouding kan uit balans raken door stress en geblokkeerde emoties, maar ook door verkeerde eet- en drinkgewoontes en een slechte houding.

Wat is Multi Dimensionale Kinesiologie?

Multidimensionale Kinesiologie (MDK) ondersteunt de gezondheid en het zelfgenezend vermogen van de mens om chronische klachten te overwinnen in alle aspecten van de gezondheid; 

Structuur (lichaam): organen, gewrichten, klieren, zenuwstelsel, spieren, skelet, banden, pezen, bloed, pijn, fysiek trauma, (cel) geheugen, weerspiegelingen, programmeringen.

Psyche (geest): emotionele belastingen, zintuigen, trauma, angst, paniek, hyperventilatie, stress en karma, leerproblemen en breinintegratie.

Biochemie (ziel): auralagen, chakra’s, meridianen, hormonen, neurotransmitters, biologische klok, voeding, allergieën en hooikoorts.

Oorsprong (wezen): hartsverbinding, blauwdruk van de Oorspronkelijke Mens, zelfgenezend vermogen, creatiekracht, scheppingskracht.

Deze vijf aspecten zijn altijd met elkaar verbonden. Zo heeft pijn uitwerking op de psyche en andersom heeft de psyche ook uitwerking op structuur en de biochemie. Door de Oorspronkelijke Blauwdruk in de behandeling erbij te betrekken ontstaat de mogelijkheid tot transformatie en verlichting door belastingen op het gebied van genen, karma, hackingen en programmering, in het heden, verleden en de toekomst los te laten, omdat dit niets te maken heeft met wie men vanuit de oorsprong is.

De laatste stap van de behandelingen is er op gericht dat de behandeling zich manifesteert in houding, beweging en gedrag.

Wat doet Multi Dimensionale Kinesologie?

Multi Dimensionale Kinesiologie (MDK) volgt de beweging van de levenslessen van de lichamelijke klachten terug naar de oorzaak achter de klachten. De oorzaak heeft een blokkade in het lichaam veroorzaakt welke door MDK wordt opgeheven, waarna de heling kan beginnen vanuit het zelfhelend vermogen van het lichaam. 

Multidimensionale Kinesiologie met behulp van Mastertunes?

Door het inzetten van Mastertunes tijdens de behandeling wordt contact gemaakt met de vijf elementen om de onderlinge samenwerking te herstellen en de conflicten binnen dat element op te lossen

Multidimensionale Kinesiologie is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijk onbalans. Denk aan stressgerelateerde problemen, vastgelopen persoonlijke groei, spier- en gewrichtsproblemen en allergieën. Een kineologische behandeling kan je ook helpen je lichaamsbewustzijn te versterken en inzicht te krijgen in je leefstijl en gedachtepatronen.

Wanneer een behandeling met MDK met Mastertunes:

 • (chronische) pijnklachten
 • niet lekker in je vel zitten
 • allergieën 
 • trauma’s
 • angsten
 • relatieproblemen
 • vermoeidheid, burn-out
 • migraine
 • onbegrepen ziektebeelden
 • faalangst
 • gedragsproblemen
 • stress

Bij Kinesiologie wordt het stress echter onderverdeeld in 3 groepen:

 • Mechanische stress, als gevolg van bijvoorbeeld (sport)blessures en gewrichtsslijtage
 • Chemische stress, veroorzaakt door voeding, medicijnen of milieufactoren
 • Emotionele stress