Wet van Aantrekking

De wet van Aantrekking, waar of niet waar?

Momenteel wordt je er bijna letterlijk mee overspoeld: De Wet van Aantrekking. Rhonda Byrnes heeft hier documentaire over gemaakt en een boek over geschreven: The Secret. Hierdoor kreeg onder andere Esther Hicks met Abraham meer bekendheid. Wat hiermee vooral werd gezegd is dat je alle rijkdom kan manifesteren die je maar wilt.
Ik heb de docu gezien en het boek gelezen. Overtuigd van de magie van wat er was verteld ging ik aan de slag, ik las en keek alles wat los en vast zat over dit onderwerp. Maar er gebeurde (dacht ik) helemaal niets. En dat is iets waar zeker 75 procent van de mensen die met de Wet van Aantrekking aan de slag gaan tegenaan lopen. Het wordt vervolgens afgedaan als onzin. Het bestaat niet.

Maar niets is minder waar. Het werkt wel degelijk. En hoe kan het ook anders? Het is een Universele Wet, net als de Wet van Zwaartekracht. Die stopt ook niet met werken als je zegt er niet in te geloven. De Wet van de Aantrekkingskracht vertelt dat alles wat jij denkt en vooral voelt zich uiteindelijk zal manifesteren. Met andere woorden: jouw gedachten, je aandacht, overtuigingen en woorden creëren jouw werkelijkheid. Focus jij je bewust of onbewust op de negatieve aspecten van iets, dan zul jij daar meer van ‘aantrekken’. Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Zelf heb ik al ervaren dat de dingen die ik manifesteer zelfs nog beter zijn dan de wensen die ik heb gedaan. Het komt altijd met een beetje meer dan ik had gewenst. Dit komt omdat ik een wens de wereld in stuur, een gevoel en het vervolgens vergeet. Dat komt omdat de wensen niet voortkomen uit een gebrek, en ik verbind er geen condities aan. Nu ik weet hoe het werkt blijkt het bewust manifesteren steeds makkelijker te worden. Gevolg: ik ben dankbaar voor wat het Universum me geeft en hiermee creëer ik nog meer van wat ik wens. Hierdoor besef ik dat er inderdaad een overvloed is. Van Materiële spullen, geld, maar ook liefde, wijsheid, informatie, verbinding, , gezondheid, vriendschap, plezier en ga zo maar door. En jij kan het ook!

Bewust manifesteren is voor iedereen weggelegd!

De Wet van Aantrekking wordt ook wel de Wet van Toelating genoemd. We kunnen namelijk niet niet-creëren. Je laat altijd dingen toe, je trekt namelijk altijd iets aan, dat kan niet anders. Heb je veel visualisaties gedaan, wensen het Universum in gestuurd en affirmaties geschreven en niks zien gebeuren? In plaats van het af te schuiven als onzin, is het zinvol om jezelf af te vragen hoe dat komt. Wat zend je nog meer uit, behalve je wensen en je dromen? Kijk opnieuw naar je verlangens. Zijn ze gebaseerd op inspiratie, iets wat je werkelijk wilt en vanuit je passie? Of zijn je verlangens gebaseerd op een angst, of irritatie over een tekort? Als je vanuit die emoties gaat manifesteren, trek je alleen nog meer dingen aan die je niet wilt. Meer tekorten, meer situaties die je eigenlijk niet wilt, meer dingen om tegen te vechten.

We trekken met onze gedachtes en emoties nu eenmaal situaties en mensen aan. Zo werkt het . Dat betekent dat je, als je voornamelijk in de angst voor tekort en met gevoelens van tekort zit, je méér tekort aantrekt. Verlang je naar meer, dan zul je het gevoel van tekort dus moeten loslaten. Dit kan je simpelweg doen door je focus te verleggen van tekort naar overvloed. Welke dingen heb je wel (in overvloed). Je kunt beginnen met jouw dromen waar te maken door dagelijks een dagboek bij te houden waarin je iedere dag schrijft waar je dankbaar voor bent. Als je daar de dag mee begint en de dag ’s avonds vlak voor het slapen gaan mee afsluit, dan bouw je de juiste momentum op en programmeer je jezelf voor meer overvloed. Geluk aantrekken: zo eenvoudig kan het zijn!

Eigenwaarde is ook heel belangrijk. Zolang jij de overtuiging met je meedraagt dat je niet voldoet, je niet waardig of belangrijk bent, zul je nooit krijgen waarnaar je verlangt. Besef dat jij net als ieder ander waardevol bent. Ook jij bent belangrijk, anders was je hier niet. Zet je zelf op één. Tenslotte is er maar één JIJ, en daar moet je zuinig op zijn. En net als ieder ander heb jij een hoger zelf en een groep gidsen om je heen die jou steunen en omringen met liefde. Zo belangrijk ben je!

Realiseer jezelf dat alles wat je wilt er al is. Het staat al voor je klaar op die ene frequentie. Het is aan jou om het juiste gevoel erbij te zoeken. Nu kan het zijn dat je nog wat zaken in je eigen energieveld moet opruimen. Oude overtuigingen over jezelf die jou belemmeren in het bewust manifesteren van je dromen. Als je merkt dat dit zo is, neem dan de tijd om dit te observeren en vraag je af wat dit stukje jou te vertellen heeft. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Ga mediteren. Neem de tijd om je gedachtestroom stop te zetten en te leren luisteren naar de stem van je hart. je hogere zelf of je Gidsen. Je hebt zoveel hulp om je heen, je moet alleen even de juiste zender opzoeken en leren luisteren. Dan pas wordt je geconfronteerd met de overtuigingen die jou blokkeren, die ervoor zorgen dat je jouw droomleven niet kan manifesteren. Misschien moet je een stuk helen. Als je weet wat voor doel het heeft gediend, dan kun je het loslaten en komt het niet meer terug op je pad.

We functioneerden altijd vanuit ons brein en dachten dat die voor alle actie verantwoordelijk was. Maar dat is dus niet zo. Het brein heeft een veel zwakker elektromagnetisch veld dan het hart. Het hart is wel 6000 keer sterker! En dan is het niet zo moeilijk te bedenken wat dit voor effect heeft op de wet van aantrekking.

De beste manier om de dingen te manifesteren die je wilt hebben, is door dankbaarheid te voelen voor alles wat je al hebt en vervolgens je passie te volgen. Doe dingen die jij leuk vind. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Neem de tijd om je energie goed te zetten voordat je actie onderneemt. (lees hiervoor ook het blog over hoge vibraties) Realiseer je zelf ook dat waar je nu bent goed is. Ieder NU moment is goed. En vanuit dit NU moment neem je de volgende stap. Het kan zomaar zijn dat je gevoel je zegt iets te doen wat helemaal niet lijkt op wat je wil hebben, maar het zet je wel op je juiste pad. Daar kom je later pas achter.

Om te kunnen manifesteren wat je wilt hebben zul je ook moeten loslaten waarnaar je verlangt. Aii, die had je vast niet zien aankomen. Vaak zijn we zo wanhopig bezig om iets te manifesteren dat het tegendeel van dat wat we willen verschijnt. We raken gefrustreerd en geven het op. ‘Zie je wel, het werkt niet’, zeggen we vervolgens tegen onszelf. Maar het werkt wel degelijk. Alleen zit jij (je ego) met je (te grote) verlangen om je dromen waar te maken in de weg. Als je elke dag de tijd neemt om je dromen of je nieuwe zelf te visualiseren en het dan loslaat in het volste vertrouwen dat het universum het je geeft wanneer het tijd is, dan kan het moeiteloos naar je toestromen! Verbind er ook geen condities aan. Je krijgt altijd alles wat je nodig hebt. Soms zelfs mooier dan je hebt durven dromen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.