Hoe breng ik mijn vibratie / frequentie omhoog?

De psychiater David R. Hawkins heeft het menselijk bewustzijn in kaart gebracht aan de hand van verschillende frequentieniveaus. Deze emoties zijn onder te verdelen in positieve en negatieve emoties. Vanaf niveau 200 (courage of moed) gaat het volgens Hawkins om positieve emoties.

Er bestaan zat blogs en boeken die gaan over dit onderwerp. En overal lees je dat je je vibratie moet verhogen. Maar hoe doe je dat? Ik geef je een aantal nuttige tips om in sommige gevallen bijna instant je vibratie en dus je frequentie te verhogen. Andere zijn om de frequentie vast te houden voor langere tijd. Kijk wat je aanspreekt en wat voor jou werkt. Dit is voor iedereen anders. Tenslotte hebben we allemaal onze eigen blauwdruk en bewandelen we ons eigen unieke pad.

Ademen

Haal heel langzaam adem. Minstens 5 tellen in, even vasthouden en minstens 5 tellen uit. Doe dit zeker 10 tot 15 x. Je merkt dan al snel dat je je energie in je lichaam beter voelt stromen. Als je dan ook nog met je aandacht naar je hart gaat tijdens het in- en uitademen dan heb je al heel snel je frequentie omhoog gebracht.

Natuur

Ga naar buiten, de natuur in. In de natuur is de frequentie sowieso super hoog. Maak contact met de aarde. Geniet bewust van de zon. Ga tuinieren. Kijk naar bloemen, leg je handen tegen een boom en maak contact. Heb je gras in je tuin, loop er met je bloten voeten overheen. Dat is ook goed voor een stukje heling. Je bent jezelf dan aan het aarden.

Aarden is het in balans komen met jezelf en met de natuur. Als je geaard bent kan de universele levensenergie vrij stromen tussen jou en de aarde. Ben je niet geaard dan wordt deze energie in je lichaam geblokkeerd of vastgehouden. Dit kan leiden tot stress- en gezondheidsproblemen, zowel lichamelijk als geestelijk.
https://www.chapeaumagazine.com/health/manons-health/earthing-levert-gezondheidsvoordelen-op/

Dankbaarheid

Wees dankbaar voor alle kleine en grote dingen in je leven. Het is een gevoel dat je direct kunt oproepen. Realiseer je dat je heel veel hebt om dankbaar voor te zijn. Een dak boven je hoofd. Stromend water. Je baan. Een auto. Je kinderen. Kleding aan je lijf. Liefdevolle partner, vrienden, etc vul maar in wat op jou van toepassing is.

Dansen

Zet vrolijke muziek op, laat je meevoeren en dans!

Glimlachen

Verzamel plaatjes van jonge dieren. Foto’s met leuke of grappige herinneringen. Maak op je telefoon een foto album met allerlei foto’s die een glimlach op je gezicht toveren. Je zult merken dat je bijna onmiddellijk moet glimlachen.

Creativiteit

Doe iets creatiefs. Puur om iets te doen, te maken. Niet omdat het mogelijk geld kan opleveren. Schrijf gedichten, maak een schilderij, een tekening, maak muziek, ga zingen, dansen, breien, kleien, beeldhouwen, haken, verzin het maar. Puur om de creativiteit ervan.

Mediteren

In een wereld vol chaos en negativiteit is het belangrijk tijd voor je zelf in te ruimen. Voor een beter contact met je instinct, je innerlijke stemmetje, je hogere zelf, de bron, je Gidsen, noem maar op, is het aan te raden dagelijks minstens 10 minuten, liefst meer, je gedachten stil te zetten. Dat doe je door te mediteren. Je kunt dit doen door lekker comfortabel te gaan zitten. Voeten plat op de grond en handen open. Om te zorgen dat je gedachten niet overal heen fladderen kun je je concentreren op het geluid van bv een tikkende klok of het zoemen van een airco of je koelkast. Een geleide meditatie kun je doen m.b.v. een app, zoals Meditation Moments van Michael Pilarzyck. Op Netflix en Youtube staan ook meditaties (Headspace guide to…) Wil je ook een stuk heling meepakken met je meditaties dan zijn de meditaties van Dr. Joe Dispenza een aanrader. Speciaal voor mensen met PTSS wordt Yoga Nidra meditatie aangeraden zodat je je emotionele buffer weer kunt opbouwen nadat je zolang op overlevingsstand hebt gestaan. (Te vinden in de app van Mental health en Meditation Moments.)

Voor heling zijn ook Chakra healings heel effectief. Dit zijn visualisaties waarbij je denkt aan een lichtstroom die vanuit het universum dwars door je chakra’s gaan. Daarbij visualiseer je dat het licht door iedere chakra heen stroomt en deze vult met energie. Hierdoor reinig je je chakra’s en voel je je vitaal en energiek. Als je dit dagelijks 5 minuten doet, zul je merken dat je energie niveau enorm zal toenemen.

Hardop lachen!

Lach zo veel en vaak als je maar kan. Neem alles niet zo serieus. Humor zal je redden 😉
Kijk komedie series, films, cabaret. Als je down bent en je zit met een donkere wolk in je buik dan is cabaret vaak leuk om naar te kijken. De eerste vier shows van Ronald Goedemondt vind ik zelf bijvoorbeeld heel leuk. Als Rotterdamse hardrocker vind ik deze nog steeds supergrappig. Of Jochem Meyer. Ook briljant!

Voedsel

Eet bewust. Om je vibratie te verhogen is het handig om voedsel te eten dat veel licht heeft opgenomen. >> Plantaardig dus. Maar het kan zijn dat je lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig heeft die je alleen uit dierlijk voedsel kan halen. Neem de tijd dus om naar je eigen lijf te luisteren en laat je niet leiden door een oordeel of mening van een ander. Bij dierlijk voedsel is het wel aan te raden om voedsel te consumeren dat gezond en ontspannen heeft geleefd. Je bent wat je eet. Een dier dat een leven vol stress en angst heeft geleid zit vol met een vibratie van angst en verdriet. Die energie neem je dan weer op in je eigen lichaam en dat haalt je vibratie naar beneden. Maar ook planten hebben bewustzijn. Neem de tijd om dankbaarheid te voelen voor alles wat op je bord ligt en verhoog hiermee de frequentie van je voedsel.

Vermijd bewerkt voedsel en frisdranken en kies zoveel mogelijk voor eerlijke biologische producten. Dat zou ik zelf ook meer moeten doen 😉

Voor meer informatie over hoogwaardig voedsel: Klik hier: https://www.awakening-worldwide.nl/lifestyle/voeding/hoge-vibratie-voedsel

Kruiden

Kruiden geven smaak aan je eten en zelfs aan je ziel! Ze kunnen letterlijk de vibratie van je lichaam verhogen terwijl je ze eet. Bovendien zitten ze vol genezende krachten en worden ze al eeuwenlang gebruikt om veel kwalen te genezen. Kruiden zoals rozemarijn en kurkuma zijn kruiden die iedereen in zijn keuken zou moeten hebben. Voeg ze regelmatig toe aan je recepten voor een vibrerende boost!

Water

Drink veel water. Echter is het water uit de kraan nagenoeg dood door de vele bochten en haakse hoeken in de leidingen. Ook is water dat in een ruimte staat met veel stress of ruzie niet waardevol. Het waarom snap je denk ik wel. Je kunt de frequentie van je water verhogen door de tijd te nemen en liefde en dankbaarheid te voelen. Water waar je vlakbij hebt gemediteerd heeft ook een hogere frequentie.

Muziek luisteren

Muziek is een handige tool om je afleiden van gepieker. Echter is het dan wel handig als je muziek kiest die je vibratie omhoog brengt en je niet verder naar beneden trekt of een lage versterkt. Als je liefdesverdriet hebt is het fijn om nummers te luisteren die gaan over liefdesverdriet en gebroken harten, dat komt omdat je op  dat moment vibreert op dezelfde frequentie. Handiger is het om te luisteren naar iets dat je inspireert om meer vertrouwen in de liefde te hebben.

Klanken hebben grote invloed op onze bewustzijnstoestand. Zo kunnen lage klanken zoals: Metal, Doom, house en techno muziek, je frequentie enorm verlagen. Daarentegen kan muziek met hoge klanken je frequenties enorm verhogen. Kies muziek die bij jou past. Ik luister al jaren naar Metal. Bepaalde stijlen maken me erg onrustig, dus passen niet bij mij. Ik merk ook dat sommige muziek die ik vroeger veel luisterde , ook niet meer bij me past.

Tegenwoordig heb ik een playlist op Spotify: Touch my Soul Music, met nummers waar ik zelf heel blij van word:

https://open.spotify.com/embed/playlist/78UjJrow3panVCR08URUda?utm_source=generator

Kies bewust, geniet!

Wees je bewust van wat je zegt, voelt en in je mond stopt. Geniet van je leven. Zet intenties en schrijf ze op. Schrijf affirmaties. Wees dankbaar voor alle kleine en grote dingen in je leven. Vermijd het (slechte) nieuws en krantenberichten. Richt je op wat JIJ leuk vindt. Realiseer je dat als je geniet, dankbaar bent en/of blij bent je ook dingen aantrekt die daarbij horen. Zo simpel is het. En weet dat je zo ook automatisch virussen en negatieve energieën de baas bent. Jij bent echt krachtiger dan je zelf beseft! En wat je misschien ook niet beseft. Iedereen heeft een arsenaal hulptroepen om zich heen en iedereen kan hiermee contact maken. Gewoon even pas op de plaats en je hoofd leegmaken.

Lichttaal

Wil je nog een stap verder om je frequentie te verhogen en je D. N. A te activeren, dan kun je gaan werken met lichtcodes en lichttaal. Zelf ben ik heel enthousiast over Wendy Kennedy: https://higherfrequencies.net/ Het kost me 23 euro per maand en dan krijg ik maandelijks nieuwe codes om mee te werken.

Wat doet lichttaal met je? Ik heb zelf ondervonden dat het niet niks is. Het doet wel degelijk iets. Het wordt aangeraden niet meer dan 3 verschillende codes tegelijk aan te pakken en dat is al heftig. Ik wist dat niet en ging enthousiast van start, met als gevolg dat ik niet meer uit mijn ogen kon kijken van vermoeidheid. Het kost nl veel energie om die codes in je energieveld te integreren. Er is gelukkig een aparte facebook groep voor informatie en ondersteuning.

Wat is het? Lichttalen (ja er zijn er meerdere) zijn frequenties die van voorbij de realiteit van deze aarde komen. Het is een multidimensionale vorm van communicatie die door middel van vibraties, trillingsfrequenties, geluid en energiestromen helend en activerend werkt.

Lichttaal komt binnen in je lichaam op de onderbewuste laag: via je cellen en DNA. Het denkende hoofd wordt hiermee omzeild en ‘begrijpt’ niets van lichttaal. De lichtfrequenties worden dus door het lichaam ontvangen en omgezet in geluid (klanken/zang), beweging (vaak via de handen) of beeldend (tekeningen/heilige geometrie/schrift).

Lichttaal wordt gevoeld als de taal van je ziel. Het is puur, ancient, openend, activerend en helend, omdat het direct in contact staat met de bronenergie. Zoals er op aarde diverse landen en talen zijn, zo zijn er ook diverse lichttalen in het Universum. Het is de energie van verschillende lichtwezens, afkomstig van diverse sterren, planeten, universums en dimensies. Wat je ontvangt is niet alleen afhankelijk van waar jij als lichtwezen vandaan komt, waar jij je ervaringen hebt opgedaan of met welke elementalen je in verbinding staat, maar ook welke energieën je wil activeren. Interdimensionale wezens vanuit diverse plekken in dit en andere Universums delen via lichttaal hun ervaringen met je, zodat je hiermee bepaalde delen van je DNA kunt activeren en bepaalde ervaringen en energieën in je energieveld kunt integreren.

Nog een interessant blog over hogere frequenties:
https://www.dolfijnwellness.nl/blog/hogere-frequentie/

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.