MIndsetNieuwe tijdWet van Aantrekking

Stukje van de puzzel

De wereld is een chaos. Maar zoals ik al eerder heb gezegd en geschreven is het mogelijk om een geweldig leuk leven te leiden terwijl de wereld om je heen lijkt te razen als een bizarre en onwerkelijke Tsunami. Ik schrijf niets wat ik zelf niet eerst heb geprobeerd of heb meegemaakt. Ik weet dus dat het mogelijk is om vanuit het donker mooie dingen te creëren en te ervaren. Het vergt alleen een omslag in je denken. En volharding…

Wat voor wereld zou je willen creëren? Ga je voor een wereld waarin het individu zichzelf kan ontwikkelen en zijn of haar bijdrage vanuit zijn of haar kracht kan leveren? Want weet je…  Ieder mens is waardevol. Ieder mens is nuttig. We zijn allemaal stukjes van één grote puzzel. Je weet zelf ook dat het niet lukt om allerlei puzzelstukjes op het zelfde plekje te willen rammen, want dat gaat niet. Dan beschadig je het puzzelstukje en is er geen samenhang.
We vullen elkaar aan. Daarom is het zo mooi dat ieder mens anders is. We zijn allemaal uniek. Koester dat! De wereld zou er maar saai en grijs uitzien als we allemaal hetzelfde pad volgden en er hetzelfde uitzagen, hetzelfde aten, en ga zo maar door. De wereld is juist prachtig door de diversiteit.
Wat is jouw kracht? Jouw passie?

Er wordt altijd eerst angst gecreëerd en vervolgens laten mensen zich tegen elkaar opzetten. Wij tegen zij. En dat is iets waar iedere keer op aangestuurd wordt. Angst wordt almaar gevoed om dit vervolgens te versterken. De wereld die je (eigenlijk al eeuwen) waarneemt wordt gecreëerd vanuit die onderdrukking, manipulatie en creëert continu angst voor alles wat vreemd of eng is en waaruit woede en verontwaardiging ontstaat.
Wat bijzonder is dat er door de eeuwen heen grote sprekers zijn die worden neergesabeld en zelfs vermoord omdat ze het lef hebben om zich uit te spreken tegen misstanden. Vreemd toch? Dit soort mensen zouden juist toegejuicht moeten worden. Denk in deze tijd aan Nelson Mandela, Joe Rogan en Jordan Peterson. En zo zijn er nog veel meer. Ik vind hen helden. Welke grote spreker bewonder jij?

Ook is bijzonder dat er nu zaken aan het licht komen uit het verleden waar mensen verontwaardigd over zouden moeten zijn en er amper een reactie is. Waarom is dat?

Soms zie ik berichten langskomen vol verontwaardiging. Ik snap het, maar het creëert allen nog meer van wat je niet wilt. Zie wat er aan de hand is en focus op wat je wel wilt zien. Gebruik het als brandstof. Als springplank. Droom vol passie van wat je wil zien in jouw leven, in dat van de mensen die je liefhebt en de mensen die na ons komen. Als je beter voor jezelf wilt en de mensen na jou, focus dan op liefde, plezier en verbinding. En voel de emoties die daar bij horen. En als jij het goede voorbeeld geeft zullen anderen jouw voorbeeld willen volgen. Samen komen we een stuk verder.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.