Hoe het begon…

In 2011 kwam het allereerste boek van de serie Zwart Bloed uit: In Mist Gevangen. Hiervoor schreef ik regelmatig met mijn goede vriend Edmond Wip aan misdaadverhalen, die hun oorsprong vonden in het satirische Boek der Boeken – The Early Fax Years. De naam Dion de Winter gebruikte ik al in die verhalen en heb ik vervolgens gekoppeld aan het personage dat hoofdpersoon Anne had gecreëerd.

In Mist Gevangen werd herschreven en in 2013 opnieuw uitgebracht. Sinds die tijd heb ik alweer drie opvolgende delen geschreven in deze boekenserie. Ook heb ik aan een aantal verzamelbundels meegewerkt van het schrijvers collectief Oostland Literair.

Maar mijn hart ligt toch meer bij de boekenserie Zwart Bloed, of eigenlijk het universum waar in de boeken zich afspelen. Want ook het korte verhaal DJINN speelt zich in deze zelfde wereld af. Namelijk in Rotterdam en de muziekscene. Het is een urban fantasy. Wat inhoudt dat het in de hedendaagse moderne wereld afspeelt maar is doordrenkt met fantasie wezens.

De boeken zijn een mengeling van het bovennatuurlijke, drama, familiebanden, liefde en vriendschappen. Het is dan ook niet moeilijk je in de personages te verplaatsen, want niets menselijks is ze vreemd.

Inmiddels ben ik bezig met ook andere verhalen die zich soms ook afspelen in het zelfde Universum. Op de website https://www.goldenlightpublishing.nl/ vind je allerlei teasers van die verhalen. Helaas door tijdgebrek schrijf ik minder dan ik zou willen. Het plan is om in 2023 meer van me te laten horen. En in ieder geval deel 1 opnieuw uit te brengen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.