FrequentieMediterenMIndsetMomentum

Welzijn

“Stel je voor hoe het zou zijn om welzijn te ervaren, om te voelen dat alles goed is in de wereld en hoe dat zou voelen in het lichaam. Dat gebruik van je verbeeldingskracht omzeilt de innerlijke criticus en geeft je toegang tot dezelfde frequentie.”

Ik ben niet leuk genoeg, knap genoeg, slim genoeg, ze moeten mij altijd hebben, niemand luistert naar me, alles komt altijd op mijn schouders neer, waarom zij wel en ik niet? En ga zo maar door… allemaal denkbeelden die we hebben die ons zelfbeeld naar beneden halen. Vaak veroorzaakt door wat anderen ons hebben wijsgemaakt en waar anderen ook gebruik van maken om jou tussen de lijntjes laten lopen. Hierdoor ben je geneigd net wat harder te gaan lopen voor dat stukje waardering, of om aardig gevonden te worden. Maar weet je, je bent al perfect hoe je bent!

Vraag je eens af hoe het voelt het om gezond te zijn, hoe het voelt om gewaardeerd te worden. Of hoe voelt het om een leuke dag te hebben? Hoe voelt het om plezier te maken? Hoe voelt het om rust en vrede te voelen? Hoe voelt het om succes te hebben? Als je deze gevoelens kan oproepen in jezelf en dit meerdere keren per dag doet, zul je gaan merken dat er een verschuiving in je omgeving gaat plaatsvinden. Het helpt je om stukje bij beetje negatieve emoties te overwinnen. Ook ga je merken dat mensen je anders gaan behandelen.

Het bijzondere is dat een iemand je een compliment kan geven, maar dat deze niet echt bij jou binnenkomt. Ook is jouw vibratie niet afgestemd op dat compliment. Omdat jij een laag zelfbeeld hebt, blijf je gevoelig voor kritiek en negatieve opmerkingen. Sterker nog. Je trekt zelfs gebeurtenissen aan die dat gevoel alleen maar versterken. En de enige die daar verandering in kan brengen, dat ben jij! Misschien kreeg je tijdelijk een goed gevoel, waarna je weer verder ging met rennen om nog eens dat stukje waardering te krijgen. Dat heeft te maken met de endorfine die vrij komt als je waardering krijgt. Even een beetje geluksgevoel. Je wilt meer! Dus je gaat nog harder je best doen om je gewaardeerd te voelen en leuke reacties uit je omgeving te krijgen.

Jij bent echter de enige die verantwoordelijk gehouden kan worden over hoe jij je voelt. Je kunt helaas niemand de schuld geven van de ellende die je hebt meegemaakt, of waar je nu middenin zit. Wat anderen je ook willen laten geloven. Voordat de moed je in de schoenen zakt – want het is nogal wat -zelf verantwoordelijk zijn voor al het verdriet, pijn, ellende, etc. Maar bekijk het eens van de andere kant. Als het jouw verantwoording is, alleen dat van jou, dan houdt dit in dat jij ook de enige bent die dit kan veranderen. Ongeacht wat een ander zegt of doet!

Ik kan en durf dit ronduit tegen je te zeggen. Ik heb mijn eigen aandeel wel gehad aan ellende. Ben ook jarenlang boos en verontwaardigd geweest en liep mijn benen uit mijn lijf om dat stukje waardering te krijgen en te voelen. En vaak kreeg ik dat niet eens. Doordat mijn lichaam ziek werd en niet meer verder kon, ben ik mezelf en mijn leven op een andere manier gaan bekijken. Want op je 50ste stoppen met leven (geluisterd aan de bank zitten) wilde ik niet. Ik wilde genieten, naar dansvoorstellingen en concerten gaan, leuke dingen doen met mijn vriend en de kinderen. En dan wordt je gedwongen een keuze te maken. Blijf ik vegeteren op de bank of ga ik op zoek naar oplossingen?

De meest simpele oplossing blijkt dagdromen, visualiseren en mediteren te zijn. Bedenken wat je wilt veranderen aan jezelf, en dan gewoon dat gevoel oproepen wat je wilt ervaren. En wat dan zo mooi is dat het universum je beetje bij beetje, stap voor stap, je steeds meer informatie geeft op je pad naar… ja, waar jij naar toe wilt. Door gebruik te maken van je verbeeldingskracht, je fantasie, kun je van ieder moment eigenlijk een geluksmomentje maken. Natuurlijk ben je niet binnen een week klaar. Het is het begin van een mooie reis met waardevolle ervaringen. En zoals ik in een eerder blog al aangaf… als je een gedachte of een gevoel meer dan 17 seconden kunt vasthouden bouw je momentum op.

Een gedachte over “Welzijn

  • Mooi geschreven Shir!!❤️

Reacties zijn gesloten.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.