Gidsen

Gidsen en je hoger bewustzijn

Communiceren dmv muziek

Vanmorgen was het weer een welkom cadeautje. Soms blijft er een gedachte door mijn hoofd galmen dat niet stopt voordat ik er gehoor aan heb gegeven. Ik had net heerlijk gemediteerd, dus ik wist dat ik uit het juiste vaatje tapte.

Nu ben ik iemand die door naar muziek te luisteren kan ontspannen of juist heel veel energie kan krijgen. En energie daar ontbrak het er de laatste tijd nogal aan. Ik kruip namelijk al weken voor half negen de trap op, verlangend naar mijn mandje.  Nadat vanmorgen de wekker was gegaan pakte ik gelijk mijn dagelijkse routine op: Mediteren. Het is voor mij de beste start van de dag. Geen Social Media, geen nieuws, geen gezeur, geen prikkels van buitenaf, maar een uurtje helemaal niets.

Inmiddels heb ik meer dan 50 verschillende meditaties op mijn telefoon staan, dus keuze zat. Als ik veel pijn heb is de meditatie waarbij ik wegzak naar delta hersengolven het fijnste. Soms duurt het even, omdat je hierbij werkelijk je gedachten moet kunnen stopzetten. Maar eenmaal daar dan voel ik fysiek niets meer op het zachte pulseren van energie na. Ik ben wakker, maar toch in een soort droomstaat. Ik hou ervan. Complete ontspanning.

Vanmorgen was ik nog niet uit mijn meditatie of een gedachte popte op. “Zet Lift me Up op.” Het bleef hardnekkig door mijn hoofd galmen. Er was een pakketje informatie afgeleverd wat ik wist te vertalen in de drang om dat bepaalde nummer op te zetten. (niet aanklikken als je onrustig wordt van hard rock / metal 😉 )

Ik propte mijn nieuwe earbuds in mijn oren en zocht het nummer op. Het was alsof er een golf energie door mijn lichaam schoot. Ik sloot mijn ogen en liet me omarmen door de muziek. Kippenvel over mijn lijf en tranen in mijn ogen. Heerlijk! Het volgende nummer zou ik afzetten als het me niet beviel. Maar weer was het er eentje vol energie: Ghost Division.

Vandaag had ik wonderwel minder last van mijn lichaam en beduidend meer energie dan de rest van de week! Hoe cool is dat?

Nu is muziek zeer persoonlijk, wat mij een puls van energie geeft kan een ander op de zenuwen werken. Dat besef ik me echt wel. Maar ons hoger bewustzijn weet precies wat we leuk vinden, wat ons kalmeert en wat ons energie geeft. En ik vertrouw er gewoon op dat ze precies datgene aanbeveelt wat ik op dat moment nodig heb.

Mijn hoger bewustzijn, of mijn gids, ik weet soms ook niet wie, communiceert ook vaak met mij via muziek. Daarom vind ik het heerlijk om af te wassen met mijn oortjes in. Even alleen in mijn eigen wereld. Muziek in mijn oren.

Een paar maanden terug had ik een sterke behoefte aan een signaal van mijn gidsen en/of hoger bewustzijn. Zat ik wel goed? Verbeeldde ik het me dat ik met mijn gidsen praatte of met mijn overleden vader? Misschien was het allemaal wel onzin en verbeeldde ik me alles wel. Wat puur mijn eigen onzekerheid van dat moment was, omdat ik vaak genoeg ervaringen heb gehad die het tegendeel al ruimschoots hadden bewezen.

Maar goed. Twijfels en onzekerheden. Het was op mijn vrije dag. Ik had net gemediteerd en gedoucht en trof nog een afwas aan van de vorige avond. Ik deed mijn oortjes in, ik drukte op shuffle en het eerste nummer begon te spelen. Ik herkende de tonen niet gelijk en wilde het nummer eigenlijk skippen. Maar er “werd gezegd” het te laten staan en te luisteren. Hmm, dacht ik, Scorpions. Wil ik dat? Nu? Maar ik luisterde toch. De tekst raakte mijn hart en ik schoot vol, emo als ik ben. Als een van mijn kinderen beneden zou komen, zouden ze denken dat er ik weet niet wat aan de hand was. Maar ik liet het lopen en zei dank je wel in gedachten.

Nu heeft die playlist 556 nummers, de kans is superklein op nog zo’n mooie, maar het volgende nummer bleek Silent Lucidity van Queensryche. Toen bleven de tranen vloeien. Dit nummer speelde ik altijd af als ik vroeger behoefte aan steun had of me eenzaam voelde. Het gaf me dan het gevoel dat ik niet alleen was.

Dit was een prachtig cadeau. Nog steeds ontroerd veegde ik mijn tranen weg en lachte. Wauw!! En nu Angels van Robbie Williams dacht ik overmoedig. Maar als je dingen wilt afdwingen dan kun je er donder op zeggen dat dit juist niet gaat gebeuren. Ik haalde mijn schouders op. Ik liet het los. Tenslotte had ik net een geweldig cadeau gehad. Bij het volgende nummer, je raadt het misschien al… Angels van Robbie Williams. Als ik nog twijfelde aan mijn gezonde verstand was dit nu helemaal verdwenen.  

En terwijl ik dit stuk zit te schrijven, echt NU, op dit moment, speelt het nummer “Watching over me” van Iced Earth door mijn oortjes. Ik ben oprecht een gezegend mens!

En het mooie is dat iedereen dit kan. Een band opbouwen met zijn/haar Gidsen en met je hogere zelf. Het enige dat hiervoor nodig is, is dat je die constante gedachtestroom dagelijks even weet stop te zetten en gehoor leert geven aan impulsen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.