MIndsetMomentum

Intenties

in·ten·tie (de; v; meervoud: intenties)
bedoeling; = voornemen

Hoe begin je jij je dag? Ik vraag dit, omdat hoe je je dag begint vaak de basis is voor het verloop van de rest van de dag. Zie hiervoor ook mijn blog over Momentum. (opent in een nieuw venster)

Wat voor dag wil ik? Laat ik me leiden door de realiteit om me heen of ga ik vooruit werken? Naast mediteren begin ik zelf mijn dag met het zetten van intenties. Als ik dat niet doe, loop ik grote kans dat het weer zo’n dag wordt.

Bij affirmaties is het zaak dat je gelooft en voelt wat je affirmeert. Met intenties hoeft dat niet. Je neemt je iets voor. De eerste dag zal je intentie niet zo sterk zijn, maar naarmate je dit vaker doet, zul je merken dat intenties zetten zijn vruchten gaat afwerpen. Inmiddels ben ik al zover dat ik mijn intenties combineer met affirmaties. Over affirmaties zal ik het later uitgebreid gaan hebben.

Intenties

Mijn intentie is om me goed te voelen
Mijn intentie is om een goede dag te hebben
Mijn intentie is om vandaag plezier te hebben
Wat er ook gebeurt, mijn intentie is om me goed te voelen.

Besteedt dagelijks tien minuten om deze intenties op te schrijven. Als je schrijft kun je je beter focussen en zet je dit vast in je hoofd. Neem het briefje mee naar waar je ook gaat. En als het even tegenzit of je hebt het niet zo naar je zin, neem dan even de tijd om je intenties nog eens door te lezen of in je gedachten te herhalen.

Als je dit een week hebt gedaan, ga je merken dat dingen beginnen te veranderen. De eerste dag zul je misschien niet zo lang resultaat zien en behouden, maar na een paar dagen focussen op je besluit om een goede dag te willen hebben ondanks wat er om je heen gebeurt, zul je merken dat je je steeds langer goed of blij zult voelen.

Fijne dag vandaag!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.