BaroegConcertenHulpLive muziekMuziek

Baroeg Rotterdam

Hallo rockers, metalheads en ander gespuis

Waarschijnlijk hebben jullie de berichten over verlengde restricties op concerten en andere grote evenementen ook gelezen. Dit heeft groot effect op de bestaande podia in Nederland. Ook voor ons eigen lokale podium Baroeg. Vanwege de huidige restricties zijn geplande concerten zoveel mogelijk verschoven naar een later tijdstip in het jaar.

Denk eens terug aan je laatste concert. En dan met name je laatste concert in Baroeg. Aan de bands die je hebt gezien, de vrienden die je hebt gesproken. Misschien kwam je die dag alleen voor de gezelligheid, of als toeschouwer voor een bepaalde band, of stond je zelf op het podium.

De laatste keer dat ik in Baroeg was, was op 1 maart j.l. Richard, een vriend van ons, speelde die dag met zijn band Harbour of Souls. En zo hebben veel van mijn vrienden en kennissen op het podium in Baroeg gestaan.

Bij mij begon de eerste kennismaking met Baroeg pas in 2008. Samen met een groep enthousiastelingen was ik bezig een reünie te organiseren voor bezoekers en oud-leden van Kei Hard Rock Café de Blokhut. Het enige dat we nog nodig hadden was een locatie. En die viel ons eigenlijk zo in onze schoot toen Leon, de programmeur van Baroeg, me belde dat we de reünie in Baroeg mochten houden. Daar hoefden we natuurlijk niet lang over na te denken. Zaterdag 13 september 2008 stroomde Baroeg vol met allemaal oud Blokhutters.

Oude vriendschappen werden aangehaald en nieuwe gesloten. Natuurlijk werden heel veel herinneringen opgehaald. Het was voor iedereen een fantastisch feest. Ik kon er in ieder geval geen genoeg van krijgen en besloot samen met Donald het jaar erop het nog eens dunnetjes over te doen. En het jaar erop weer… Blokhut Live was geboren!

De eerste twee jaren hadden we onze eigen ‘house’ band: De Blokhut Spektakel Band. De heren kregen de smaak te pakken en besloten door te gaan onder de naam Boneheadz. Dit jaar staat Boneheadz op 15 augustus weer op Blokhut Live in Baroeg. Als de restricties op concerten tenminste worden opgeheven.

Door deze restricties komen heel veel ondernemers en podia in de problemen. Ook voor Baroeg is het momenteel niet makkelijk. Gelukkig kunnen we zelf ook iets doen. Want een lege Baroeg, daar worden we niet echt blij van.

Op 9 april had Baroeg zelf al een oproep op facebook gezet:

Door de overheidsmaatregelen rondom Covid-19 is Baroeg (voorlopig) tot 1 juni dicht en wordt er geen omzet gedraaid. De meeste concerten zijn verplaatst naar een later moment, sommigen zijn helaas gecanceld.  Wil je Baroeg steunen in deze moeilijke tijd, dan zouden we daar zeer dankbaar voor zijn. We hebben de mogelijkheden even op een rijtje gezet:

1. Er is vanochtend een nieuwe overheidscampagne gepresenteerd om vvk klanten te verzoeken het geld van hun kaartjes niet terug te vragen. Gemist? Lees het hier: https://bit.ly/2XhEFaG

2. Word Vriend van Baroeg, meer info: https://www.baroeg.nl/vvb

3. Doe een ‘losse’ donatie: https://baroeg.nl/donatie/

4. Koop tickets voor onze komende Baroeg events via: https://baroeg.stager.nl/web/tickets en/of voor Baroeg Open Air via: https://boa.stager.nl/web/tickets/373339

En om extra aandacht te genereren heeft mijn dochter Savannah onderstaande clip in elkaar gezet. Ik hoop dan ook dat jullie die allemaal massaal gaan delen met de oproep om jullie favoriete podium in Rotterdam te steunen. Of maak zelf een oproep d.m.v. een vlog, clip, pamflet en deel deze op Social Media.

En verder lijkt het me een super idee, als je onder dit bericht, op de facebook pagina van Baroeg of op je eigen Social Media pagina’s je herinneringen deelt en laat weten hoe jij Baroeg wil helpen.

Ik heb me ingeschreven als Vriend van Baroeg en ga jullie de komende vervelen met oproepen om hulp en oude foto’s van de evenementen die ik daar de afgelopen jaren heb mogen organiseren.

Dank je wel alvast voor jullie hulp!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.