De kracht van meditaties

Ik neem niets zomaar aan. Ik wil alles weten. Het hoe, waarom en wat zijn de gevolgen? En als ik het zelf nog niet heb ervaren, dan ga ik aan de slag met de materie om het uit te testen. Inmiddels weet ik dat niets onmogelijk is. Oftewel alles is mogelijk! Als je het kan verzinnen, dan is het mogelijk.

Nu had ik al veel gehoord en gezien over de Wet van Aantrekking. Af en toe kwam er een vraag met betrekking tot ziekte en het vermogen van ons lichaam om zichzelf te genezen. Op kleine schaal had ik dit zelf ook wel eens (per ongeluk?) toegepast. Eerst in 1996 toen ik een chronische vermoeidheid begon te ontwikkelen, ik sliep zeker 12 tot 16 uur per dag. Door dagelijks een meditatietechniek toe te passen en te visualiseren was ik binnen drie maanden weer tip top in orde. En een paar jaar later toen ik mezelf van een ernstige buikpijn afhielp door (tijdens mijn werk) me te focussen op iets of iemand naast me die mijn pijn uit mijn buik haalde. Na een kwartier was het weg. Helemaal weg! Bizar vond ik dat toen. Ook was ik allergisch voor katten tot zware astma aanvallen toe. En nu niet meer. Omdat ik verliefd was geworden op die gekke rooie in het nest en die prachtige poes met dat oranje plekje boven haar oog.

Ik dacht er verder niet over na. Die ervaringen verdwenen eigenlijk naar de achtergrond en kwamen pas weer boven toen ik Joe Dispenza eigenlijk al voor de vierde of vijfde keer hoorde vertellen hoe hij zijn gebroken ruggenwervels had weten te genezen met behulp van een hogere aanwezigheid die buiten zijn lichaam stond. De eerste paar keer dat ik het zag en hoorde vond ik het geweldig, maar kon het toen nog niet linken aan mijn eigen ervaringen. Nieuwsgierig geworden door het enthousiasme van een lieve vriend stortte ik me eerst op het werk van Esther en Jerry Hicks en Abraham. Ik had een boek gekocht, Vraag en het wordt gegeven omdat er werd verwezen naar een boek dat ik ooit had gelezen. (Seth Spreekt van Jane Roberts) en die vriend vertelde me dat er heel veel video’s online te vinden waren van Esther, Jerry en Abraham Hicks. En inderdaad, je kon Abraham Hicks intikken gevolgd door een onderwerp waarover je meer wilde weten en het was er.

Inmiddels heb ik honderden uren video gekeken en vijf of zes boeken van hen gelezen. Het heeft mijn gezinsleven al voor meer dan 200 % verbeterd. Ik zelf heb meer rust gevonden en ben gelukkiger dan ooit en de kinderen zijn vrolijker en gelukkiger. Abraham vertelde in meerdere workshops / video’s dat het zelfs mogelijk is om te genezen van lichamelijke aandoeningen. Je moet jezelf alleen uit de weg gaan. Ook adviseert Abraham om dagelijks minstens 15 minuten te mediteren om je hoofd leeg te maken en beter contact te maken met je innerlijke zelf.

Nou, daar bleef ik dus hangen, op dat zelfhelend vermogen van ons lichaam. Dingen manifesteren op kleine schaal lukte aardig. Bijvoorbeeld bijna als laatste aankomen bij een concert en echt super goede plaatsen scoren omdat toevallig mensen besloten toch maar ergens anders te gaan zitten of staan. Of spullen die ik kwijt was terugvinden door er niet meer aan te denken en me gewoon te laten sturen door impulsen. Ik kreeg het zelfs voor elkaar om een roze olifant te manifesteren omdat ik het wel grappig iets vond om dat voor elkaar te krijgen. Maar dat genezen bleef wel een dingetje. Want: hoe dan? En hoe ga je in hemelsnaam jezelf uit de weg? Hoe leer je jezelf niet te denken aan de pijn in je lichaam als je er dagelijks mee wordt geconfronteerd?

Ik ging sporten en beeldde me in dat ik geweldig goed was in wat ik deed. Het ging ook goed. Totdat mijn oude overtuigingen, vergezeld door het sluiten van de sportscholen, roet in het eten gooide. En toen werd het ook nog eens Oktober 2020 en dat betekende dat de herinneringen aan de periode dat ik in het ziekenhuis had gelegen gevolgd door de herinneringen aan de fouten in boek vier door het overhaast afronden van het boek omdat ik drie weken niets had kunnen doen, weer in volle hevigheid terugkwamen. En dat was dus het probleem, ik leefde in het verleden met mijn oude overtuigingen. En ik had toen geen idee hoe ik dat volledig kon omdraaien. Ik kon niet zeggen dat alles fantastisch ging terwijl mijn lichaam niet vooruit te branden was.

Ik merkte dat ik de video’s van Abraham moest blijven kijken. Het was als een soort magische strohalm. Hierdoor bleef ik meer in het nu. Ik bleef hierdoor mediteren, mijn affirmaties schrijven en intenties zetten. (hierover heb ik bijvoorbeeld ook in dit blog geschreven) Ik was er van overtuigd dat er eens een kantelpunt zou komen. Ik wist wat er allemaal mogelijk was, maar alleen niet hoe en wanneer. En dat moest ik loslaten. Dat was namelijk niet aan mij.  Nou je snapt wel, dat ik vond dat gisteren een beter moment zou zijn dan ooit ergens in de nabije toekomst.

Maar ik bleef tegelijkertijd stug vertrouwen op mijn hogere zelf. Door mijn impulsen te volgen, voerde mijn pad me uiteindelijk terug naar Joe Dispenza. Over de persoon en zijn werk heb ik in eerdere blogs al geschreven en ik heb er zelfs twee pagina’s aan gewijd op deze website omdat ik zo enthousiast ben over de resultaten die hij wereldwijd heeft bereikt. De meditaties waar hij over praat, en de ruim 537 verschillende verhalen van mensen die hun lichaam hebben weten te genezen door de meditaties en technieken van Joe Dispenza toe te passen, zijn overal online te vinden. Hij geeft zelf ook aan dat het niet noodzakelijk is om naar een event te komen om te kunnen genezen. Iedereen kan dit thuis doen. Het vergt alleen focus en discipline.

(playlist https://www.youtube.com/playlist?list=PLD4EAA8F8C9148A1B )

Dus jezelf genezen is niet iets dat onmogelijk is om te doen. Het enige dat je wel moet doen, is jezelf erop toe leggen om iedere dag te mediteren. (Die focus en discipline) En dat doe ik nu al een paar maanden. De effecten en ervaringen van- en tijdens de meditaties verschillen per dag. De ene dag worstel ik met mezelf om te blijven mediteren omdat eigenlijk alles binnen in me in opstand komt en ik het liefst wil opspringen om wat anders te gaan doen en de andere dag staat mijn overleden vader naast me en liggen mijn overleden honden beiden dicht tegen mij aan en voel ik de liefde en rust over me heenkomen.

Mediteren wordt voornamelijk gebruikt om een stuk rust in jezelf te vinden. Om te ontspannen en je stresslevels naar beneden te brengen. Ook is bewezen dat het je immuunsysteem verhoogt. En ik moet zeggen dat me aardig lukte om te ontspannen. Totdat ik de loopmeditatie had gevonden. Ik had er al veel over gehoord. Ik was nieuwsgierig geworden en besloot dat als je lopend kon mediteren, het ook onder de douche zou moeten kunnen. Vooral omdat ik vanwege de hevige winterse hagelbuien tijdens dit paasweekend weinig trek had in een wandeling van een uur.

Of het nu kwam doordat ik al een aardig tijdje bezig was met mediteren of omdat de kracht van deze begeleide meditatie bijzonder groot was, is me een raadsel. Maar ik had nog nooit zoiets gevoeld: Pure Extase in mijn hoofd en hart. Het was zo overweldigend, ik moest er gewoon van bijkomen. En ik beloof je, dat als je zoiets hebt ervaren, wil je het gewoon nog een keer meemaken. En ik was er niets eens volledig bij, omdat ik me ondertussen had gedoucht, afgedroogd, etc. Dus zodra het weer wat beter wordt en de temperaturen weer wat omhoog gaan, vind je mij op het strand met mijn oortjes in. Lopend en mediterend.

Het mooie is aan deze meditaties dat je wordt geleerd je energiecentra open te zetten, te helen en vervolgens pure liefde en dankbaarheid te voelen. Je leert jezelf helemaal op te laten gaan in het niets totdat je alleen nog maar bewustzijn bent. Pure energie. Zonder pijn of stress.

Oefening baart Kunst. Ik kan het in ieder geval iedereen aanraden.

Afbeelding: @ Jay Shetty Genius

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.