MediterenMIndset

Ujetsun Milarepa

Ik wil iets bijzonders met jullie delen. Het gaat over overtuigingen en beperkingen. Een paar dagen geleden ben ik begonnen in het boek Becoming Supernatural van Joe Dispenza. Over deze arts en neurowetenschapper zal ik later meer vertellen, maar waar ik het nu eerst over wil hebben, gaat over iets dat Gregg Braden in het voorwoord heeft aangehaald.

Gregg vertelt over zijn reis naar de hooglanden van West Tibet. Hij hoorde al eerder van de legendarische yogi Milarepa toen hij nog studeerde als yogi leerling bij zijn Sikh Mystic in de 80er jaren. Jarenlang bestudeerde hij de omstandigheden van Milarepa’s leven en hoe zijn wraak en lijden ertoe leidde dat hij zich 800 jaar geleden terugtrok in de bergen waar hij zijn buitengewone krachten ontdekte waarmee hij de natuurwetten doorbrak.

Op 4572 meter boven de zeespiegel, waar de lucht zeer zeer ijl is, ademen is hier echt een opgave, stond Gregg Braden op ooghoogte met een bijzonder fenomeen dat tot op heden een onopgelost mysterie is gebleven. Geen enkele wetenschapper heeft dit kunnen verklaren. Op deze plek liet Milarepa zijn rechter handafdruk achter IN hard gesteente. Toen hij dit deed werd het gesteente onder zijn handpalm zacht en kneedbaar. Hij drukte zijn hand verder in het gesteente alsof het er niet was. Het resultaat is een perfecte handafdruk in het gesteente.

Hoe was dit mogelijk?
De Tibetaanse Gids legde Gregg uit dat de Ghese’s (=Grote leermeester) meditatie hem had geleerd één te worden met het gesteente en niet een apart iets. Voor de Geshe was de grot een plek van ervaring in plaats van de barrière van beperking. OP deze plek was hij vrij en kon hij bewegen alsof de rots niet bestond.

Een broodje aap verhaal? Geloof wat je wilt geloven. Er zijn Shaolinmonniken die ongelooflijke krachten bezitten, verkregen door focus en jarenlange meditatie en training. Ik zie mensen ongelooflijke dingen doen. Ik volg een artiest op Instagram zonder handen, die alleen met de stompen van zijn armen prachtige portrettekeningen maakt. Net zag ik een stukje over een Comic Art artiest, ook zonder handen, die tekent met zijn mond. Het inkleuren wordt gedaan door iemand die blind is?? Of een artiest in, ik geloof India, die man tekent met gekleurd zand en maakt de mooiste portretten. Allemaal wel 100x beter dan ik.

Kan niet bestaat niet, niets is onmogelijk, waar een wil is, is een weg, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Laat je dus niet tegenhouden door welke beperking of overtuiging dan ook. Laat niemand je vertellen dat iets onmogelijk is of dat je iets niet moet doen. Geloof in je eigen kunnen. Doe wat je het liefste doet en wordt daar het beste in. Doe het met je hart en vanuit je passie. Dan kun je niet anders dan slagen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.