MIndset

Droom je leven, leef je dromen

Stap voor stap naar een leuker en energieker, gezonder leven.

In mijn eerste boek had ik een voorwoord geplaatst voor mijn kinderen:

Leef je dromen!

Dat is een mooie gedachte om aan iemand mee te geven, maar ik was er zelf tot voor kort nog niet echt in geslaagd. Sterker nog. In mijn poging mijn dromen te verwezenlijken ging er een paar jaar geleden van alles mis.

Vandaag had ik eerst een gesprek met vriendlief en later een gesprek met een vriendin die me nog eens duidelijk lieten inzien wat ik nou echt wil. Puur door te luisteren, me een spiegel voor te houden en de juiste opmerkingen te maken en de juiste vragen te stellen. Ondanks dat die vriendin en ik elkaar al maanden niet gezien of gesproken hebben wist ze precies te benoemen hoe ik was veranderd.

Ik hoor je denken, maar wat wil je dan?

Dat ga ik je vertellen…

Ik wil behalve het maken van kunst, en het organiseren van events, waar ik heel veel plezier aan beleef, ook mensen helpen, hen inspireren om zichzelf te helpen. Om ook hun leukste, gaafste en meest inspirerende leven te leiden. Ik zeg opzettelijk ook, want ik geniet ondanks alle beperkingen met volle teugen en ik doe dagelijks iets wat ik echt heel leuk vind. Waar ik gelukkig van word.

Ik wil je helpen inzien dat je ondanks dat de wereld momenteel in een chaos verkeert, ondanks dat je lichaam niet fit of gezond is, je toch plezier kunt hebben. Onvoorwaardelijk gelukkig kunt zijn en plezier kunt hebben. En dat als je dat kunt, heling en een leuk leven de volgende logische stap is.

Na mijn ziekenhuisopname vlak voor de boekpresentatie van Nazaten in 2018 ging het namelijk eerst nog een stukje verder bergafwaarts. De ontsteking was dan wel verdwenen, maar mijn lichaam was op. Ik was 50 jaar en ik voelde me 100 en had een intense pijn op meerdere plekken in mijn lijf die niet met pijnstillers verminderd konden worden. Ik kon geen aanraking verdragen van anderen maar ook niet van mezelf. Mijn hand tegen mijn been zorgde voor pijn door heel mijn been tot aan mijn voeten. Het idee dat ik zo de rest van mijn leven moest leiden vervulde me met een gevoel van vechtlust en vastberadenheid. Hier ging ik me dus niet bij neerleggen! Ik wilde niet dat mijn kinderen zich later alleen maar een zieke en vermoeide moeder zouden kunnen herinneren.

De afgelopen twee jaar heb ik bewust en onbewust de stilte opgezocht. In eerste instantie ging ik op zoek naar een manier om mijn gezondheid te verbeteren en meer energie te krijgen. Ik kwam namelijk niet verder dan het einde van de straat voordat mijn lichaam het al opgaf. Ik vond het vreselijk dat ik mijn dochter niet meer naar dansles kon brengen. Het gaf me een gevoel van falen. Dat was mijn eerste doel: Fit genoeg worden zodat ik haar zelf weer kon brengen en halen. Ik was dan ook stikgelukkig dat ik dat drie maanden later kon doen.

Natuurlijk was dit niet voldoende. Want het irriteerde me mateloos dat ik geen aanraking kon verdragen en met vriendlief nergens naar toe kon gaan zonder dat ik wist wanneer mijn lichaam er mee zou kappen. Gelukkig hoefde ik hem alleen maar een seintje te geven om aan te geven dat we direct naar huis moesten.

Nu twee jaar later durf ik te zeggen dat ik al heel ver ben. Ik slik alleen nog pijnstillers als ik teveel stress op mijn werk ervaar omdat mijn lichaam verkrampt. ’s Avonds heb ik na een intense werkdag nog energie om eten te koken, waardevolle tijd met mijn kinderen door te brengen en nog wat te tekenen.

Hoe ik dat heb gedaan? Door een intentie te zetten. Ik was vastbesloten om te helen omdat ik niet afhankelijk wilde zijn van anderen. Omdat ik mijn dochter naar dansles wilde brengen. En toen dat eenmaal was gelukt ging ik iedere keer de lat een stukje hoger leggen. Als dit lukt, dan moet het volgende doel ook lukken.

Ik wil mijn resultaten met jullie gaan delen. Want als het mij lukt, dan kan een ander dit ook!

Wie zijn mijn leermeesters? Wat heb ik zelf gedaan? Welke boeken heb ik gelezen? Welke video’s heb ik gekeken? Wil je meer weten? Blijf dan mijn blogs volgen voor mijn ervaringen, de inzichten die ik heb gekregen en misschien zelfs nog wat nuttige tips. Je weet maar nooit.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.